Beykozlu
New member

Christopher Linke’e yine madalya yok ama yine bir Alman rekoru. Alman yürüyüşçü Budapeşte’de 35 kilometrelik mesafeyi de etkiledi.
Melanie Muschong Budapeşte’den bildiriyor
Alman kaptan Christopher Linke, Budapeşte’de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda ikinci beşinci oldu ve bu nedenle madalyaları bir kez daha kaçırdı. 34 yaşındaki oyuncu şimdiden 20 kilometreyi aştı. Perşembe günü, 35 kilometreyi 2:25.35 saatte kırarak Almanya rekorunu kırdı.
Ancak dışarıdan bakıldığında rahatlık gibi görünen bu durum Linke’ye pek de öyle gelmedi: “Bugün oldukça zorlu bir mücadeleydi. Son altı veya yedi kilometre boyunca mücadele ettim, ne kadar uzun, ne kadar uzun olursa olsun. Daha iyi olmasa bile. Bugün her zamankinden daha zorlu bir yarıştı.”
“Gizli bir şekilde madalya umuyordum”
Linke neredeyse iki buçuk saat boyunca çok hızlı çalıştı ve takip eden grubu defalarca ileri itti. “Bazen enerjiden tasarruf etmek için tempo çalışmamın dışında zaman harcamak zorunda kalıyordum. Arka tarafta vahşice hızlı olacağını biliyordum” diye ekliyor yürüteç.
Tamamen tatmin olmamıştı: “Arka tarafta güç biraz azalmıştı.” Kendisi de değerli maden hedefiyle yarışa girdi: “Bugünü bitirmek istemedim, çok başarılı bir şekilde bitirmek istedim. Tabii gizliden gizliye madalya umuyordum.”
Linke kendi rekorunu kırdığı için mutlu: “Yılın en yüksek noktasında en iyi zamanı belirlemek her zaman güzeldir. Bir sporcunun hedefi bu olmalı. Şimdi Almanya rekorum 2:25 saat, bu iyi bir zaman.” , aynı zamanda uluslararası. En büyük hedefim gelecek yıl.”
Daha sonra Olimpiyat Oyunları Paris’te yapılacak. Bunun ardından Linke, kariyerinin sonuyla flört ediyor: “Kariyerim 2025’te sona ermeli. Bu çok yazık. Maalesef artık sporda yeterince iyi olmadığım için değil, profesyonel olarak kendimi yeniden yönlendirmem gerektiği için. Polise katıl ve eğitimimin 40 yaşına gelene kadar beklemesini istemiyorum.”