WDR kült dizisi “Klimbim” 50 yaşına giriyor ve “bugün için düşünülemez”

semaver

New member

Yarım asırlık “Klimbim”: t-online okuyucuları, bugün çok özledikleri kült şovun benzersizliğini ortaya koyuyor.

Komedi dizisinin yalnızca 30 bölümü olmasına rağmen, başka hiçbir dizi “Klimbim” gibi bir kült statüsüne sahip değildir. 50. yıl dönümünü t-online okuyucularına eski günleri anımsatmak için bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Ayrıca izleyicilerin bu konuda neyi beğendiğini ve böyle bir gösterinin bugün hala devam edip etmeyeceğini bilmek istedik.

“Kebekus ve Welke’den daha komik”

“O zamanlar televizyon eğlencesi için tamamen sıra dışıydı ve gerçekten tuhaftı” diyor. Sylvia değirmenci geçmişe bakıldığında.

stefan Bauman “Klimbim” yayınlandığında takip edebilmek için birkaç yaş küçüktü. Bugünkü bölümlere baktığında şu sonuca varıyor: “Carolin Kebekus ve Oliver Welke’den daha komik.”

“Bugün düşünülemez”

“Geriye dönüp baktığımda, ‘Klimbim’ hakkında sevdiğim şey siyasi yanlışlıktı, bu harikaydı” diye yazıyor. suzanne Güttsches. Bu konuda yalnız değil. Pek çok çevrimiçi okuyucu, zamanın komedisinin gevşekliğini özlüyor.

“Bazı şeyler abartılı olsa da, gösteri canlandırıcı bir şekilde politik olarak yanlıştı” diyor Richard Bartz. “Bugün bu düşünülemezdi. İlk bölümden sonra Yeşiller muhtemelen yasaklardı,” diye alay ediyor.

“Artık çalışmaz”

kurt çetesi Gerstenhofer benzer şekilde düşünüyor: “Politik doğruluk ve yaygın uyanıklık anlayışı göz önüne alındığında, böyle bir program muhtemelen bugün artık düşünülemez.”

Ayrıca, “Geçmişteki pek çok program, bazı azınlıklar üzerlerine basılıyormuş gibi hissedecekleri için artık hiçbir şekilde işlemeyecektir” diye de inanıyor. Rene malt.

kot Miller şöyle yazıyor: “Siyasileştirilmemiş, görülecek güzel bir şey olmalı – rahatlayacak ve gülecek bir şey. Komik olmalı, ancak günümüzün çoğu komedyeni kadar düz değil.”

“Sadece denemelisin”

“Elbette, böyle bir gösteri halk arasında yankı uyandırır” diyor. Annette Franke iyimser. “Sadece denemelisin, çok basit.”

“Prime time’da tamamen tekrar edecek olsaydın, ne olduğunu görürdün” diye yazıyor. Michael Laudahn “hurdayı” geri getirmek için ülkenin televizyon kanallarına bilinçaltı bir çağrı ile.

Marcus bira üreticisi “Klimbim”in geri dönüşünü ancak sınırlı bir ölçüde hayal edebiliyor: “Zor! Bu yönetmenlerle devlet televizyonunda çalışmaz. Bunu ancak özel bir yayıncı yapabilir, o kadar iffetli değiller.”

“Korkunç”

Ancak herkes, yetmişlerden kalma kült şovun tekrarını veya yeni bir baskısını istemiyor. “Benim için çok gürültülüydü” diye eleştirdi kral Wagner. vanessa bejgel şöyle yazıyor: “Hiç beğenmedim. Bugün bir daha görsem bile korkunç buluyorum.”

ve tadı ines lüks on yıllar içinde “Klimbim” aleyhine değişti: “O zamanlar harika olduğunu düşünürdüm, bugün artık o kadar komik olduğunu düşünmüyorum.”