Beykozlu
New member
15.000’den fazla seyirci ve Alman kayakla atlama sporcuları en iyi formda: Four Hills Turnuvası’nın ilk elemeleri başarılı oldu. Cuma günü daha da hareketlilik olacak.
Eleme galibi Andreas Wellinger liderliğindeki Alman kayakla atlama sporcuları Four Hills Turnuvasına ideal bir başlangıç yaptı. Wellinger, perşembe günü Oberstdorf’ta etkileyici bir zeminin 135 metre önüne atlayarak yarışı 134 metreyle ikinci olan takım arkadaşı Karl Geiger’in hemen önünde tamamladı. Dördüncü sırada Philipp Raimund, dokuzuncu sırada Pius Paschke ve on ikinci sırada Stephan Leyhe, milli teknik direktör Stefan Horngacher’in takımı için mükemmel bir takım sonucunu tamamladı.
Horngacher, “Harika bir ısınmaydı, sonuçlar son derece iyi. Bu bizim için çok iyi” dedi. Organizatörlere göre kayakla atlama yeterliliklerinde rekor olan 16.300 seyirci önünde, en büyük favoriler Avusturya’dan Stefan Kraft (yedinci sırada) ve Japonya’dan Ryoyu Kobayashi (sekizinci) de yenilgiyi kabul etmek zorunda kaldı.
Horngacher aslında günü daha iyi bir antrenman olarak gördü. Avusturyalı, “Yedi gündür atlamadık” dedi. Sonra işler hemen tekrar sorunsuz gitti. Genç Raimund atmosfer konusunda özellikle heyecanlıydı. 23 yaşındaki oyuncu, “Tamamen muhteşem. Yarını daha da çok sabırsızlıkla bekliyorum ama bugün bile şimdiden mega bir fon oluşturdum” dedi.
Etkinliğin ilgi çeken isimlerinden biri de 25. turnesine başlayan İsviçreli Simon Ammann oldu. ARD’den 42 yaşındaki oyuncu, “Rakamlar benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Bu harika. Bu cilt için gerçekten hazırlıklı değilim. Oberstdorf’u yanımda götürdüğüm için gerçekten mutluyum” dedi. 119 metrelik atlayışıyla bu Cuma günkü yarışmaya katılma konusunda herhangi bir sorun yaşamadı. Daha sonra Schattenberg’de 25.000’den fazla taraftar bekleniyor.