WM | ZDF yorumcusu Neumann: “DFB ekibi çıplak kaldı”

Beykozlu

New member
Pazar günü, İngiltere ve İspanya tüm Avrupa finalinde düello yapacak. ZDF yorumcusu Claudia Neumann daha sonra mikrofonun başına oturacak.

Noah Platschko Sidney’den bildiriyor

Yolculuğun zorlukları Claudia Neumann’da iz bırakmıştır. Avustralya’dan Yeni Zelanda’ya, dahil olan herkesin uçuş rotaları söz konusu olduğunda, çevre dostu koşullar için kesinlikle bir ödül kazanmayacak olan bu Dünya Kupası’nda yorumcu için gidip geldi.

Bununla birlikte, tamamen sportif bir bakış açısıyla, bu kadınlar Dünya Kupası, turnuva başlamadan önce 32 takıma genişlemenin oyun seviyesine zarar verebileceğine dair büyük şüphelere rağmen, muhtemelen tüm zamanların en iyisi olarak tarihe geçecek.

Claudia Neumann da başlangıçta bu endişeye sahipti. Ancak, bunun gerçekleşmediğini, ancak sözde küçük takımların onlara karşı çıktığını ve favori olarak değerlendirilen ülkelerin erken ayrılmak zorunda kaldığını fark etmesi gerekiyordu. Asi yabancılar, hayal kırıklığı yaratan Alman takımı ve kendine özgü hata kültürü hakkında bir konuşma.

t-online: Bayan Neumann, İngiltere, Dünya Kupası finalinde İspanya ile karşılaşıyor. Senin gözünde mantıklı oyun sonu mu?

Claudia Neumann:
O KADAR mantıklı mı bilmiyorum. Ama kesinlikle turnuva başlamadan önce çok iyi hayal edebileceğim bir şeydi. İspanya’nın topla neler yapabileceği iyi biliniyor. İngiltere’yi de Avrupa Şampiyonası’ndan iyi tanıyoruz. Sarina Wiegman burada çok belirleyici bir faktör. Benim için o dünyanın en iyi koçu. Dünya Kupası sırasında ve özellikle öncesinde sakatlığı nedeniyle yok olmasına rağmen ekibiyle elde ettiği şey olağanüstüydü ve öyledir. Dışarıdan bakıldığında, metodoloji ve didaktik açıdan ideal bir pakete sahip gibi görünüyor.

Pazar günü, yorum yaptığınız ikinci Dünya Kupası finali olacak. ne kadar heyecanlısın

Benim için bu, diğerleri gibi bir futbol oyunu ve öyle olacak – tabii ki çerçevenin çok daha büyük ve daha şenlikli olması dışında. Finali gerçekten dört gözle bekliyorum ama her zamanki gibi halledeceğim: Biz yorumcular aksesuarız. Özünde, sahada hayatlarının maçını dört gözle bekleyen takımlarla ilgili.

Tırnak işareti

Bu noktada, daha fazla yorum anlamsızdır.

Claudia Neumann, Şampiyonlar Ligi finalinin ardından eleştiriler üzerine

Son finali olan Manchester City ile Inter Milan arasındaki erkekler Şampiyonlar Ligi finalinin ardından çok fazla eleştiri aldı. Bu konuyla hala ilgileniyor musunuz?

Hayır. Benim için bu, toplumumuzda zaten spordan ayrı tutulabilecek bir konu ve bu noktada daha fazla tartışmak istemiyorum. Uzun yıllardır böyle bir oyunun ardından gelen tüm klasik dürtüleri tabiri caizse bir döngü içinde yorumluyorum. Bu noktada herhangi bir yorum anlamsızdır, çünkü bu tamamen farklı bir sosyal boyutla ilgilidir ve bunu başka bir yerde yeniden ele almak isterim.

Dünya Kupası’na dönecek olursak, ev sahibinin bu kadar ileri gitmesi bu turnuva için ne kadar önemliydi?

Sitede “Matildas” çevresindeki atmosferi deneyimlemek mutlak bir olaydı. Bu iç saha maçlarındaki atmosfer özeldi. Tüm ülke bu takımı destekledi – tabii ki çok iyi bir takıma sahip oldukları için. Sam Kerr başından beri tamamen formda olsaydı ne olurdu bilmek istemiyorum.

Son Dünya Kupası 24 takımla oynandı. Turnuva başlamadan önce 32 ülke ile seviyenin düşüp düşmeyeceği konusunda büyük şüpheler vardı.

O zamanlar içimdeki ilk dürtü, maçların kalitesinin düşebileceği ve grup aşamasında tekrar 10-0’lık maçlar göreceğimizdi. Ancak önceden takımları araştırdıkça, durumun böyle olmayacağı benim için daha net hale geldi. Teknoloji ve atletizm söz konusu olduğunda küçük uluslar inanılmaz bir şekilde yetişti. Bu takımların yedek kulübesinde önemli ölçüde daha deneyimli koçları da vardı ve takımlarını sözde büyük takımlara çok iyi ayarladılar.