Yaprak Konservesi (Az Tuzlu Aç Bitir)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yaprak Konservesi (Az Tuzlu Aç Bitir) Tanımı İçin Materyaller

• 1 kilo yaprak
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 2 litre su
  • Yarımlık iki adet cam kavanoz ve yeni kapak
Yaprak Konservesi (Az Tuzlu Aç Bitir) Tanımı Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim. Bu tarifle yaprak hazırladığınızda güya yazın taze yaprak yiyormuşsunuz üzere lezzetli ve tazecik ve de az tuzlu sağlıklı bir alternatif olduğunu gorecek ve her yıl bu türlü hazırlayacaksınız garanti veriyorum????ben ölçüyü az verdim kolaylık olması açısından dileyen ölçüyü artırıp bol ölçüde yapabilir.

1. Yapraklarımızı bir su yıkayıp geniş bir tencerede kaynayan tuzlu suya koyup birkaç dakika tutuyorum (oldukca kalmasın rengi dönsün kâfi zira kavanozda sıcağıyla biraz daha pişmesi sürecektir)
  2. çabucak sonrasında tahta bir kasık sayesinde kavanozun içine sıcak sıcak yerleştiriyoruz, bu süreci tahta kaşıkla yaparsak daha kolay olur.
  3. En son kaynar sudanda biraz ek edip uygunca sıkıca ve süratlice dolan kavanozumuzun kapağını kapatıp aykırı çeviriyoruz ve üzerini örtmek için mutfak bezi kapatıyoruz.
  4. Bir gece yada 10 saat kadar bu türlü bekletiyoruz ve karanlık ve serin bir yerde aylarca hatta 2 yıl boyunca bile açılmadığı sürece canımız ne vakit isterse açıp direk hiçbir süreç yapmadan sarmaya başlıyoruz tıpkı yazın yaptığımız lezzette az ölçülü yaptığımız ortasında bozulma kaygısı olmadan rahatlıkla kullanabiliyoruz denemenizi tavsiye ederim, şifa olsun ????????.