Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler
İç harcı için:
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcı için:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı yenibahar (İsteğe bağlı)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın (İsteğe bağlı)
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- Yarım adet limon
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağına yakın su
- Taze asma yaprağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ben taze yaprak kullandım. Evvel kaynar suda beş dakika kadar beklettim. Salamura yaprak kullanıyorsanız; tuzunun gitmesi için bol suda bekletin.
- Sarmanın iç harcını hazırlamak için; su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı yavaşça renk alana kadar kavurun.
- 1, 5 su bardağı pirinci soğanlarla birlikte, pirinçler şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun.
- Akabinde sırasıyla;1’er çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın (isteğe bağlı) ekleyip karıştırın.Yaklaşık 1 çay bardağı sıcak suyu da ek edin ve iç harcı kısık ateşte 2 dakika kadar pişirdikten daha sonra ocaktan alın.
- Asma yapraklarını damarlı kısımları üstte kalacak biçimde açın. Her bir yaprağın orta kısmına; hazırlayıp, ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı kadar paylaştırın.
- Kenar kısımlarını içe alıp, geniş kısmından uç kısmına hakikat ilerleyin.
- Sarma tenceresinin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplayın.
- Hazırladığınız sarmaları, sıra halinde, yan yana dizin. Limonu halka halka dilimledikten daha sonra sarmaların üzerine yerleştirin.
- Pişme esnasında açılmamaları için; üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın.
- 1, 5 su bardağı su ve ve o kaynadıktan daha sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağını da tencereye ekledikten daha sonra sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin.