Beykozlu
New member
Sonunda Tobias Potye Dünya Şampiyonası madalyasını kıl payı kaçırdı. Yüksek atlamacı hâlâ memnundu ve gelecek yıl için büyük hedefleri var.
Melanie Muschong Budapeşte’den bildiriyor
Budapeşte’deki Dünya Atletizm Şampiyonası’nda “yüksek atlamanın yaşandığı ve kutlandığı gerçekten güçlü bir yarışma” istiyordu. Kendisi de tam olarak bunu teslim etti. Diğerleri stadyumdaki sunum sırasında kendilerini ilgi odağı haline getirirken, Tobias Potye bunu yalnızca yarışmada yaptı. 2,33 metrelik atlayışıyla beşinci oldu ve madalya almadan da memnun oldu.
28 yaşındaki oyuncu, “En iyi ikinci yarışma diyebilirim, şikayet edilecek bir şey yok. Sonrasında atlamayı izlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum, sanırım 2,33 metrede gerçekten temiz bir atlayış yaptım” dedi. DLV sporcusunun yılın en iyi performansı, atladığı yüksekliğin yalnızca bir santimetre üstüdür.
Olimpiyat hedefi? “tepede duruyor”
Münihli oyuncu “Bu gelecek yıl için iyiye işaret” diye özetledi. Bunun temel nedeni bu sezon da sporla hiçbir ilgisi olmayan sorunlar yaşamasıydı. Kendisinin dediği gibi “Soğuk algınlığı ve hastalıklar”. Bu yüzden antrenmanlarda da atlayamadı.
Olimpiyat Oyunlarının da yaklaştığı önümüzdeki yıl için Potye, “böyle bir yarışmaya tercihen herhangi bir ağrı ve acı olmadan ve sadece kafasında herhangi bir kısıtlama olmadan yaklaşmak” istiyor. Önemli olan budur. Gideceği yer Paris mi? Alman, “Elbette zirvede duruyoruz” dedi.
Tek eksiği, son zamanlarda her zaman sahip olmadığı sağlıklı bir vücut. Potye şöyle diyor: “Ama acıtsa bile bugün hala zıplayabildiğimi fark ettim.” Yarışmada 1,98 metrelik yüksek atlamacı, yeni dünya şampiyonu Gianmarco Tamberi’nin aksine ilgi odağı olmayı hedeflemiyor.
Ancak zirveye giden yolda Potye bunu değiştirmek istiyor: “Bu, kullanmayı öğrenmek istediğim bir unsur çünkü aynı zamanda ilham da verebilir, bugün gördüğümüz gibi.”