Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya için gereçler;
Pandispanya için gereçler;
- 5 adet yumurta
- 4 fincan (2 si sarısına 2 fincanı da beyazına)
- 6 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı sıcak su
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta sarısı
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım kutu sıvı krema yada (1 paket krem şanti)
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 2 paket kakaolu krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Pandispanya imali;Yumurta sarıları ve aklarını ayırın.
- Beyazını derin ve kuru bir kaba alın, beyazların içine sarısını asla karıştırmayın yoksa köpürüp şanti kıvamında olmaz.
- Yumurta aklarının üzerine şekeri ekleyin ve şanti kıvamında oluncaya kadar mikserle çırpın.
- Öbür kaptaki sarıların üzerine kalan şekeri katın ve beyazlayana kadar çırpın.
- 1 fincan sıcak suyu karışıma yavaş yavaş ekleyin, 5 dk çırpın.
- daha sonra sıvı yağ ekleyip, karıştırın.
- Kuru materyalleri eleyip, ekleyin ve yedirin uygunca harca.
- Köpürmüş olan beyaz harcı, 3-4 seferde söndürmeden yavaşça ekleyin. Pandispanya hamurumuz hazır.
- 28 cm’lik kelepçeli kalıbın taban kısmına, yağlı kağıt kesip serin, kenarlarını da yağlı kağıt keserek dik biçimde gerisini katı yağla yağlayıp yerleştirin ki daha hoş kabarıp sönmesin pandispanya.
- Hamuru dökün kalıba ve tezgaha 3 kere vurun.
- Evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında, 45 dk kapağını hiç açamadan pişirin.
- Piştiğini anlamak için, kürdan testi yapın. Pişmemişse, içini çeksin diye 150 dereceye alıp, 10 dk daha pişirin.
- Birinci sıcaklığı çıkınca, kenarlarını bıçakla kesip kalıptan ayırın.
- daha sonra zıt çevirin ve ip ya da bıçak sayesinde, 3’e ayırın.
- Hoş pastalar yapmak için, pandispanyanız hazır.Afiyet olsun ????????
- Pastacı kreması hazırlanışı;Un nişasta ve şeker tencereye alınır karıştırılır sütünü ekleyip ocağa alın yumurta sarısını da ekleyip bir çırpıcı sayesinde kaynayana kadar karıştırılır.
- Ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağ eklenir.
- Sıvı krema kullanacaksanız tereyağ eklemeyin ben krem şanti kullandım eklemedim soğuyan kremaya toz şantiyi ekleyip mikserle yeterlice yedirin kremamız hazır pastanızı istediğiniz üzere azarlayabilirsiniz bu ölçüde krema iki kata yetiyor.Afiyet olsun ????