Yedek oyuncudan 2. Bundesliga'nın en iyi golcüsüne

Beykozlu

New member
Başlangıçta Rayan Philippe'in Eintracht Braunschweig'de işleri kolay olmadı. Fransız oyuncu artık ikinci lig takımının hücumunun vazgeçilmez demirbaşı haline geldi.

Lüksemburg'dan yeni gelmiş olduğundan 2. Bundesliga'nın temposuna ve seviyesine alışması açıkça zordu. Rayan Philippe, 2023 yazında Eintracht Braunschweig'e bu sezon 33 gol ve 28 asistlik tavsiye mektubuyla gelmişti. Lüksemburg'un birinci ligi ile Almanya'nın ikinci en yüksek ligi arasında büyük bir fark olduğu hemen anlaşıldı.

Eintracht'ın ilk rekabetçi maçlarında, Philippe en iyi ihtimalle bir şakacıydı ve hatta 10. ve 15. maçlar arasında kadroda tamamen yoktu. Forvet bunun nedenlerini tam olarak biliyor. “Braunschweiger Zeitung” ile yaptığı röportajda “Yeni ülke, yeni dil, yeni zihniyet, daha üst düzeyde yeni ekip” diyor.

Eski teknik direktör Jens Härtel'le de sorunlar vardı. Forvet, eski antrenörle olan zor ilişkisi hakkında şunları söyledi: “Motive oldum, odaklandım ve beklentiyle doluydum. Ancak özel koşullar da vardı.” Dil engeli nedeniyle eğitmenle hiçbir zaman gerçek bir konuşma olmadı. Philippe geriye dönüp baktığında “İşe yaramadı” diyor.

Härtel'in, o zamanlar yükselen SV Elversberg'e karşı aldığı 3-0'lık yenilginin ardından Ekim 2023'te emekli olmak zorunda kalması, Philippe'i yalnızca sınırlı ölçüde etkilemiş olabilir. Özellikle de o andan itibaren ligin sonuncusu ve hücum oyuncusu açısından işler giderek kötüye gittiği için.

Härtel'in çöküşünden birkaç hafta sonra Daniel Scherning, Oker'in yönetimini devraldı. Yeni yönetim altındaki ilk üç maçta Philippe başlangıçta dışarıda bırakıldı. Ancak daha sonra birçokları tarafından görünüşe göre hafife alınan Fransız'ın performansı tam anlamıyla patladı.

Philippe, Scherning yönetimindeki ilk maçında maçın galibi oldu. 16. maç gününde ikinci yarıda Wehen Wiesbaden'e karşı oyuna girdi ve 45 dakika içinde Eintracht'ı bir gol ve asistle 3-1 galibiyete taşıdı. Büyük bir ünlem işareti. Philippe artık Aslan Şehri'ne ulaşmıştı.

Scherning de durumu bu şekilde gördü: O zamandan beri teknik direktör tamamen yeni sistemin geçiş oyununa mükemmel uyum sağlayan hızlı forvetin hizmetlerine güvendi. Ve Philippe güvenin karşılığını verdi. Sonraki haftalarda koçun, taraftarların ve takımın kalbine giderek daha fazla yerleşti.

Sadece sonraki iki maçta bir gol ve bir asistle katkıda bulundu. Sezon sonunda beş gol ve iki asist daha geldi. Ve: Philippe her zaman ilk 11'deydi ve çok kısa sürede yedek kulübesinden hayat sigortasına geçti.

Nihayetinde BTSV'nin küme düşmemesi onun sayesinde oldu. Her şeyden önce forvet antrenörü övüyor. Philippe sponsoru hakkında şunları söylüyor: “Analizleri çok derin ve detaylı. Antrenör çok yüksek seviyede çalışıyor, zirvede ve tam olarak ne istediğini biliyor.”

Bu sezon da forvetten kaçış yok. 24 yaşındaki oyuncu öne çıkıyor, sahadaki en iyi Braunschweiger'lardan biri ve neredeyse yeri doldurulamaz. Bu yüzden Scherning için de aynı şey geçerli: Philippe uygunsa oynar. Bu sezon zaten dokuz golü var. Son olarak sezonun üçüncü önemli galibiyetinde yükselme adayı Hamburger SV'ye karşı (3:1) ve 1. FC Kaiserslautern'e karşı 2:3'te iki gol attı ve Darmstadtlı Isac Lidberg ve Karlsruher SC'den Budu Zivzivadze ile birlikte sekizinci oldu. ve 1. FC Kaiserslautern'den Ragnar, bir anda ligin en golcü oyuncusu oldu.

Eintracht'ın sorunu: Transferinden bu yana piyasa değerini dört katından fazla artıran (400.000 Euro'dan 1,7 milyon Euro'ya) forvetin en iyi performansları da rakipler tarafından karşılanıyor.

imago görselleri 1053561143

Resmi büyüt

Artık tanıdık bir görüntü: Rayan Philippe (önde) HSV'ye karşı attığı golü kutluyor. (Kaynak: IMAGO/Christian Schroedter/imago)

Şu anda Philippe veda etmeyi düşünmek istemiyor. Kategorik olarak en azından bir kış değişikliğini reddetti. Sözleşmesi 2025 yazında sona erecek olan Philippe, “Bunu istemiyorum, hedefim bu değil. Burada hâlâ yapacak işlerim var” dedi.