Beykozlu
New member
Bayern’in sportif direktörü Christoph Freund, milli kaleci Manuel Neuer’in olası dönüşü hakkında yorum yaptı. Tahminiyle şaşırtıyor.
Spor direktörü Christoph Freund, FC Bayern’in kupa maçı sırasında Manuel Neuer’in geri döndüğünü duyurdu. ZDF’deki maçtan önce Freund, “Çok uzakta değil. Sadece birkaç gün sürebilir” dedi.
Eylül ayının başında Red Bull Salzburg’dan Münih’e taşınan Avusturyalı sürücü, “Tabii ki artık biraz daha dikkatlisiniz, kendisi uzun süredir sahalardan uzak. Artık yük yönetimi önemli,” diye devam etti. “Önümüzdeki birkaç gün içinde, gelecek hafta olumlu olacağını umuyorum. Sonra takımla birlikte olacak.”
Neuer, geçen yılın sonunda bir kayak turu sırasında kaval kemiği ve fibula kemiği kırıldı ve o zamandan beri geri dönüş üzerinde çalışıyor. Antrenör Thomas Tuchel hafta sonu milli kalecinin hâlâ geri dönüş yolunda olduğunu söyledi.
Tuchel Neuer konusunda da iyimser
Tuchel, 37 yaşındaki oyuncunun “bireysel olarak” çalıştığını ve kalecilik antrenmanını zaten tamamladığını söyledi. Neuer’in “çok iyi” hissettiğine inanıyor. Ancak Neuer son dönemde takımla antrenman yapamadı.
Tuchel, Neuer’in mevcut semptomlarını bir yaralanma olarak değil, “baldırındaki çok yaygın ve bazen gelip bazen giden şikayetler” olarak tanımladı. Bunların “atlama tekniği veya kas kasılmasıyla pek ilgisi yok, sadece oradalar ve sinir bozucular” dedi: “Yaralanmaya neden olma riskini almak istemiyoruz.”
Neuer hâlâ “çok olumlu çünkü takım antrenmanlarına çıkar çıkmaz her şeyin çok hızlı gerçekleşeceğine, geri döndüğüne ve yarışma için ihtiyacı olan her şeye sahip olduğuna inanıyor. Kendisini benim bildiğimden daha iyi tanıdığına inanıyorum.” “O” dedi Tuchel ilan ettiği bir numara hakkında.
Neuer şu anda Bayern’in kalesinde Sven Ulreich tarafından temsil ediliyor. Preußen Münster’deki kupa maçında yedek kaleciye ara verildi ve yaz aylarında sözleşme imzalayan Daniel Peretz, rekor şampiyonlar kalesinde ilk maçına çıkmayı başardı.