“Yok edildi” – tenis yıldızları randevuları eleştiriyor

Beykozlu

New member

Tenis yıldızları her hafta para ödülü ve dünya sıralama puanları için oynuyorlar. Dünyanın bir numarası oyuncuların sağlığına daha çok odaklanmak istiyor.

Akşamın ilerleyen saatlerinde ve hatta geceleri yapılan tenis maçlarının sayısının artması ve bir günde birkaç maçın programlanması nedeniyle, Polonya dünyasının bir numarası Iga Swiatek, oyuncular için daha fazla özen gösterilmesini talep etti. Cincinnati’deki WTA turnuvasına girmeden önce Swiatek, “Belki de oyuncuların sağlığına biraz daha dikkat etmeliyiz, çünkü sonuçta her hafta oynamak zorundayız,” dedi.

“Oyunculara ilgi gösterilse iyi olur”

22 yaşındaki oyuncu, geçen hafta Montreal’de düzenlenen WTA turnuvasında yağmur nedeniyle ertelenen maçlara tepki göstermişti. Kanada’da eski Wimbedon şampiyonu Elena Rybakina, Cuma günü başlayan çeyrek final maçını Cumartesi gecesi saat üçte yağış nedeniyle Rus Daria Kasatkina ile bitirmek zorunda kaldı. Daha sonra, WTA programı tarafından “yok edildiğini” hissettiğinden şikayet etti ve derneği “zayıf” olarak nitelendirdi.

Hâlâ fazla yorgun olan Kazak, Cumartesi günü Rus Ludmila Samsonowa’ya Pazar günü tam anlamıyla düşen yarı finali kaybetti ve o da sadece birkaç saat sonra finalde Amerikalı Jessica Pegula’ya sadece 49 dakikada 6-1, 6-0 yenildi. Swiatek, “Birçok gezi nedeniyle tur o kadar yorucu ki, dikkat oyunculara odaklansa iyi olurdu,” diye devam etti Swiatek.

Dört kez Grand Slam galibi, son zamanlarda organizatörler tarafından programın titiz bir şekilde uygulanmasından birkaç kez etkilendi. Swiatek, “Toprak kort sezonunda, Roma ve Madrid’de gece yarısından hemen önce ve hatta sonra biten dört maç oynamak zorunda kaldım” dedi.

Varşova yerlisi, WTA oyuncu organizasyonundan geç maçların programlanmasının arka planı hakkında daha fazla açıklama bekliyor: “TV yayınlarını anlıyorum, ancak WTA’dan akşam 22: 00’den sonra kaç kişinin olduğuna dair değerlendirmeler istedim. Televizyonda tenis seyredin. Ne yazık ki bir cevap alamadım.”