Yumurtalı Pırasa Kavurması

Leila

Global Mod
Global Mod
Yumurtalı Pırasa Kavurması Tanımı İçin Gereçler

• 1 kilo pırasa
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 3 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 avuç kadarda kıyma koyabilirsiniz (Koymasanızda olur.ben her vakit koymam)
Yumurtalı Pırasa Kavurması Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. birinci vakit içinderda bir kilo pırasayı yıkayın yıkadıkdan daha sonra ince ince doğrayın.
  2. daha sonra yine bol suda en az 3 kere yıkayın ve süzdürün.
  3. Soğanları ince ince doğrayın.
  4. Geniş bir tavaya süzdüğünüz pırasayı ve soğanı koyun (eğer kıyma ek edecekseniz çiğden onuda ekleyin) ve suyunu çekene kadar biraz yağsız olarak karıştırarak kavurun.
  5. sonrasındasında 2 yemek kaşığı zeytin yağını ekleyin, karıştırın ve ocağın altını kısıp, tavanın kapağını kapatıp, yaklaşık 15 dakika kadar pırasalar yumuşayana kadar pişirin.
  6. daha sonra salçayı ek edip düzgünce karıştırıp salçayı güzelce pırasaya yedirin ve 5 dakika kadar daha kavurun.
  7. Tuz, karabiber ve pul biberi ek ederek pırasayı karıştırarak kavurmaya devam edin.
  8. Pırasa uygunca yenecek biçimde kavrulduktan daha sonra servis kaşığı ile düzeltin.
  9. daha sonra 3 yumurtayı sarıları top top olacak biçimde pırasanın üstün kırın (isterseniz yumurtaları pırasanın üstüne büsbütün yayın. Eşim böyle sevdiği için ben yumurtaların tamamını dağıtıyorum )
  10. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika kadar yumurtaların pişmesini bekleyin ve ocağın altını kapatın.
  11. Yumurtalı pırasa kavurması hazır, biraz bekledikten daha sonra servis tabağına alıp, servis edin. Afiyet olsun.Not: sabah yahut ikindide çayla birlikte fazlaca hoş oluyor. Biz çoklukla pırasa kavurmasını sabah çayın yanına yaparız.