Yumurtasız Kek İle Şahane Pasta

Leila

Global Mod
Global Mod
Yumurtasız Kek İle Şahane Pasta Tanımı İçin Materyaller

Kek için:

• 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kakao(50 gramlık paket)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Damla çikolata (ben 3 yemek kaşığı koydum isteğe bağlı)
Keki ıslatmak için:

• 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı damla çikolata (damla çikolatayı benmari tarzı erit)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Kreması için;

• 2 paket krem şanti
  • 2 şu bardağı süt
Üzeri için :

• 3 yemek kaşığı eritilmiş damla çikolata
  • İstenilen meyveler
Yumurtasız Kek İle Şahane Pasta Tanımı Yapılışı

1. Bütün kek materyallerini bir kapta kaşık ile güzelce karıştırın.
  2. Ben hepsini birebir anda koyup karıştırıyorum. Un ölçüsü kimi vakit markaya göre değişiyor.
  3. Çok katı olursa biraz su ekleyin bi sakıncası yok, kıvamı sıvı olursa biraz daha un ekleyin.
  4. Ben 30 cm çapında kelepçeli kalıp kullandım. Sizde yoksa borcama yağlı kağıt koyup yapabilirsiniz. Hamuru tepsinize boşaltın.
  5. 175 derece evvelinde ısıtılmış fırına koyun. Benim kekim yaklaşık 40 dakika da pişiyor.
  6. ,Kek fırından çıkınca yarım saat beklesin. Süt erimiş damla çikolata ve pudra şekerini karıştırın.
  7. Kekin üzerine bu karışımı dökerek kekinizi ıslatın. Islan kekinizi buz dolabında soğumaya bırakın.
  8. Bir kapta kremşanti ve sütü güzelce çırpıp dolaba koyun o da yarım saat beklesin dolapta.
  9. çabucak sonrasında soğuya kekin üzerine kremşanti güzelce yayın.
  10. Sıra süslemeye geldi. Eriştiğimiz damla çikolatayı paranızın üzerine kaşık kaşık dökün.
  11. Kürdan sayesinde biçim verin. Üzerine istediğiniz meyveleri koyabilirsiniz.
  12. Bu şahane bi kek tanımıdır. Bu tanımı kullanarak daha birfazlaca pasta yapabilirsiniz.
  13. Oğlumun doğum günü için yapmıştım son anda fotoğraf çekmek size tanım atmak aklıma geldi.
  14. tekrar ki sefere yapılış etaplarını da çekerim.