Yumuşacık Vanilya Dolgulu Berliner

Leila

Global Mod
Global Mod
Yumuşacık Vanilya Dolgulu Berliner Tanımı İçin Gereçler

• 3 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 50 gram tuzsuz tereyağı (1, 5 yemek kaşığı)
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 8,5 su bardağı un
İç Dolgu Materyalleri

• 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 +1/4 (çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı margarin
Üst Materyali

• Pudra şekeri
Su bardağı ölçüsü 200 ml

Yumuşacık Vanilya Dolgulu Berliner Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Süt, maya, şeker, tuz, yumurta ve unun yarısını derin bir kapta yoğurun.
  2. Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, vanilya ve unun geri kalanını ekleyerek hamur kıvamına gelene dek yoğurun.
  3. Ele yavaşça yapışan bir hamur elde edin (Ben 8, 5 su bardağı un kullandım lakin unlar farklılık gösterebileceğinden 7 su bardağı undan daha sonra denetimli un ekleyin)
  4. Üzerini bir bezle örterek oda sıcaklığında bir saat dinlenmeye bırakın.
  5. Birkaç eşit modüle ayırdığınız hamuru tezgaha un serperek 1-1, 5 parmak kalınlığında açın.
  6. Bardak ağzıyla hamurdan yuvarlak hal elde edin.
  7. Tezgahta yarım saat daha bu türlü dinlenmeye bırakın.
  8. Çok kızgın olmayan yağda, biraz kısık ateşte her iki tarafını da 1′ er dakika ķızartın.
  9. Kızartılan hamurları, yağını atması için havlu peçete üzerine alın.
  10. Muhallebinin hazırlanışı için vanilya ve margarin hariç tüm materyalleri bir tencereye alın ve karıştırın.
  11. Ocağın altını açın ve muhallebi yoğunlaşıncaya kadar karıştırın.
  12. Puding kıvamına gelince vanilya ve margarini ekleyip karıştırın ve ocağın altını söndürün.
  13. Soğuduktan daha sonra hamurları bıçakla ortalarından kesip muhallebiyi ortalarına koyun.
  14. Üzerlerini pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun????.
Not: Yağ muhakkak hayli kızgın olmasın. Yoksa dışı yanar içleri çiğ kalır. Ben yağ kızdıktan daha sonra düşük ateşe alıp o denli kızarttım. Evvel bir tane kızartıp denedikten daha sonra başkalarını atın ben 24 adet berliner elde ettim. Ölçü fazla gelirse, tüm malzemeyi yarıya indirerek daha az ölçüde berliner yapabilirsiniz. Detaylı görüntüye instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.