ZDF sunucusu trende ırkçı hakarete uğradı

semaver

New member

Dunja Hayali aslında eve doğru yavaş bir yolculuk yapmak istiyordu. Ancak daha sonra ZDF gazetecisi sarhoş gençler tarafından sözlü saldırıya uğradı.

Dunja Hayali, Instagram'da 280.000 hayranıyla 2.000'e yakın gönderi paylaştı. 49 yaşındaki oyuncu, bir gazeteci ve haber spikeri olarak ara sıra günlük yaşamına dair bilgiler veriyor ve aynı zamanda takipçilerinin özel hayatına da katılmasına izin veriyor. Zaten tatilden anlık görüntüler veya köpeğiyle çekilmiş fotoğraflar yayınladı. Ancak son gönderisi farklı ve hayranlarını şaşkına çeviriyor.

“Almanya yabancılar için Almanya dışarı!”

Dunja Hayali, Pazar günü AMI Paris'ten siyah kapüşonlu bir fotoğrafını paylaştı. Resim kırpılmıştır ve sunum yapan kişiyi yalnızca burnunun ucuna kadar göstermektedir. Önce şu sloganı yazıyor: “Almanya Almanlara, yabancılar dışarı!”

Sonra konuşmaya başlıyor: “Cuma günü Dortmund'da bir arkadaşımla metroya bindik. Yanımızda valizlerimiz vardı, kadınlar karnavalından yorulmuştuk ama aynı zamanda aileyle birkaç saat geçirmiş olmanın da heyecanını yaşıyorduk ve bakıyorduk. kanepeye, diziye doğru, ayaklarımız yukarıda.”

Tren yolculuğu sırasında, beşi de ergenlik çağında olan dört kız ve bir erkekten oluşan bir grup onlara katıldı. “Elimde içki şişeleri. Yüzümde kocaman bir sırıtış. Ben yine düşüncelere dalmışken içlerinden biri bana doğru şunu bağırdı: 'Almanya Almanlara, yabancılar dışarı.'”

“Buna değer mi?”

Bu açıklama Dunja Hayali'de birçok soruyu tetikledi: “Bir şey mi söylüyorum? Ne diyeceğim? Onunla dalga mı geçiyorum? Ona nasıl bulaşacağım? Bunu filme mi çekmem gerekiyor? Yol arkadaşımı tehlikeye mi atıyorum? Ne yapmalıyım? Bagajla işim olur mu? Provokasyon mu, pozisyon mu? Sarhoş aptallarla uğraşmaya değer mi şimdi?”

O tepki veremeden kapılar kapandı. “Gruptan sonra tek yapabildiğim bir şeyler bağırmaktı.” Trendeki hiç kimse tepki göstermezdi. “Bunu size neden anlatıyorum? Çünkü faşistler, ırkçılar, misantroplar uzun zamandan beri tipik kıyafet ve cinsiyet içinde görünmeyi bıraktılar, çünkü bu insanlık dışı kahverengi zehir yayılmaya devam ediyor, çünkü aynı şeyi yapmadığım için biraz üzgünüm.”

Ardından gönderide doğrudan gruba sesleniyor: “Siz küçük faşistler şunu okursanız: Bu sizin için bir zafer değil. Bu, tüm bunlara karşı durmaya ve karşı durmaya devam etmem için kendime bir hatırlatma ve cesaretti, ben. dahil olmak ve asla pes etmemek.”

“Bazen çeneni kapalı tutmak daha iyidir”

Gönderi şu ana kadar 15.000'den fazla beğeni aldı. Yaklaşık 1.000 kişi kendilerini yorumlar bölümünde buldu ve olup bitenlere ve aynı zamanda tepki vermeyen yolculara da şoklarını dile getirdi. Örneğin birisi, “Etraftaki insanların sessizliği de en az onlar kadar ayıltıcı ve kötü. Pek çok şeyi mümkün kılan da bu” yorumunu yaptı.

Başka bir kullanıcı, “Bu beni daha mı kızdırıyor yoksa daha çok üzüyor mu bilmiyorum. Sadece gençler değil, özellikle de diğer insanlardan tepki gelmemesi” dedi. Başka bir kişi, “Diğer yolcuların sessizliğinin güvensizlik ve çaresizlikten kaynaklandığına inanıyorum ve umuyorum” diye yazdı. Ayrıca şunu da okuyun: “Bazen çenenizi kapalı tutmak daha iyidir ve kendinizi tehlikeye atmadan önce birlikte ortaya çıkıp gösteri yapmak ve tavır almak daha iyidir!”