Zerdeçallı Basmati Pilavı

Bendeniz

New member
Zerdeçallı Basmati Pilavı Tanımı İçin Materyaller

• 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığından biraz az kalın tuz
  • 2-3 damla limon
  • 1 çay kaşığı şeker
Zerdeçallı Basmati Pilavı Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Aslında pişirme olarak epeyce bir farkı yok olağan pilav pişirme metodu ile eş kıymette.
  2. Yalnızca pişirme öncesi suda fazlaca bekletilmeye ihtiyaç duyulmuyor. Zira nişasta oranı hayli düşük ????.
  3. Öncelikle tenceremize koyduğumuz tereyağına sıvı yağını da ekleyip eritelim.
  4. Eriyen yağların içine yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz basmati pirinçlerimizi koyalım ve tuzu limon suyunu ve şekeri de atıp kavuralım.
  5. Öteki bir kapta 1. 5 su bardağı sıcak suya zerdeçalı ekleyip karıştıralım.
  6. ondan sonrasında kavrulan pirinçlerin üzerine bu zerdeçalı suyu dökelim. Tenceremizin kapağını kapatıp.
  7. Su göz göz olana kadar ocağı açıp, göz göz olduktan daha sonra ocağı yarıma alarak suyu çekene kadar pişirelim.
  8. Suyunu çekmiş pilavımızın üzerine bir kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakalım. Demlenen pilav sunuma hazırdır.
Dipnot: Pilavı kalıplarla bölüştürmek biraz güç olabiliyor. Zira nişasta oranı az olması sebebiyle birbirlerine tutunamayıp dağılmış bir imaj oluşturuyor. O yüzden ben tabağa direk koyuyorum.

Sunum Önerisi: Dilerseniz benim üzere pilavınızın yanına tanımını sayfamda bulabileceğiniz tavuk şiş yapıp sunabilirsiniz. Afiyet olsun. ????‍????????.