Zeytin Tuzlama

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytin Tuzlama Tanımı İçin Materyaller

• 1 kilogram siyah zeytin (mümkünse kasım ayının sonlarına yanlışsız toplanan ağaçta olgunlaşmış)
  • 1 çay bardağı ince aşikâr kahveci bardağı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ
Zeytin Tuzlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Zeytinler güzelce yıkanır kurulanır ben altına havlu yayılmış tepsilere yıkadıktan daha sonra bırakıyorum bir gece bekliyor uygunca kuruyor orta ara karıştırıyorum ezmeden.
  2. daha sonra onu 1’er litrelik cam konserve kavanozlarına yada pet şişelere dolduruyoruz. Şişe kilogramı arttıkça ölçünüzü ona nazaran tuz ve yağ ölçünüzü arttırarak ayarlayınız.
  3. Zeytin ile doldurduğumuz kaya tuzunu ve sıvı yağını koyduğumuz kavanozlarımızın kapaklarını kapatıp 15-20 gün pet şişeler yan yatırılarak cam kavanozlar dik biçimde çevrilir.
  4. Tuzun tüm zeytinlere ulaşması sağlanır su saldıkça 10 günde bir kapakları açılıp suları dökülür. Bu süreci 3 defa yapmak kâfi.
  5. Kışlık bekleteceğimiz kavanozların kapaklarını artık yiyeceğimiz vakte kadar hiç açmıyoruz.
  6. Serin bir yerde bir daha aklınıza geldikçe çevirin zeytinler buluşunca olmuş demektir. İster çabucak isterseniz bir yıl daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
  7. Şişelerin kapaklarını açmadan bekleterek uzun mühlet bekletebilirsiniz bozulmaz. Şişelerin suları dökülünce ağzı sıkı kapanmalı güneş görmeyen serin yerde koruma edilmelidir ki uzun mühlet 1-2 yıl dayanabilir.
  8. Yiyeceğimiz vakitte zeytinleri şişelerden bir kaba var ise sularını dökerek 1 yahut 2 gün oda sıcaklığında bekletin yıkamayın, daha sonra buzdolabında koruma ederek dileğinize göre yağ ve ???? ilavesiyle afiyetle tüketin, hiç sossuzda hayli lezzetli ben o denli yapıyorum afiyet olsun
    ❤
    .
Zeytin Tuzlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı