Zeytinyağlı Dizme Fasulye Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Misler üzere zeytinyağlı fasulyeyi bu biçimde kesinlikle deneyin derim. Sunumuda epeyce hoş duruyor. sıradan ve pratik bir yemek lezzeti ve sunumu ile insanın gözünü dolduruyor.
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 kg taze fasulye
- 3 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kesme şeker
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
Misler üzere zeytinyağlı fasulyeyi bu biçimde kesinlikle deneyin derim. Sunumuda epeyce hoş duruyor. sıradan ve pratik bir yemek lezzeti ve sunumu ile insanın gözünü dolduruyor.
- birinci vakit içinderda soğanları küp küp doğrayalım.
- Birebir biçimde domatesleri de küçük küçük doğrayıp soğanlarla birlikte bir kapta birleştirelim.
- Tencereye yağımızı dökelim. Tencerenin tam ortasına kuru soğan koyalım.
- Ayıkladığımız fasulyeleri ( ben ortadan ikiye bölüp. Uzun kısmı tekrar ikiye böldüm. )
- Tencereye bir kat dizelim domatesli sostan dökelim yeniden fasulye tekrar domatesli karışım dökelim. bu türlü bitene kadar dizelim.
- Tuzumu şekerimizi koyalım yarım çay bardağı kadar su ek edelim.
- Domatesler sulu ise gerek suya kalmayabilir. Kapağını kapatıp denetimli biçimde pişirelim.Bu yemeğin özelliği ağır ateşte pişmesi fasulyenin lezzeti için fazlaca değerli. Ben birinci başta orta daha sonrasında tam 60 dakika kısık ateşte pişirdim.Pişmesi bittikten daha sonra soğuyana kadar bekleyin.
- Servis yapacağınız vakit tencerenin ağzına uygun bir tabağı kapatıp dikkatlice ve süratlice zıt çevirilir.