Zeytınyağlı Yaprak Sarması

Leila

Global Mod
Global Mod
Zeytınyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler

• Yarım kg salamura asma yaprağı
  • 1 limon
  • yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1.5 su bardağı sıcak su
İç Harcı İçin

• 2 su bardağı pirinç
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı yeni bahar (İsteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı kadar sıcak su
  • Yarım demet maydanoz
  • 5-6 yaprak taze nane
  • İsterseniz 1 kaşık domates salçası koyun (Ben zeytinyağlı yaprak sarmasına salça koymuyorum)
  • Şayet istek ederseniz 1 türk kahvesi fincanı kuşüzümü koyabilirsiniz bizimkiler sevmediği için ben koymadım.
Zeytınyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Nişastasının gitmesi için pirinci sıcak tuzlu suda 10 dakika kadar ıslatın ve süzün.
  2. İnce ince doğradığınız soğanı, zeytinyağını geniş bir tavaya koyup kavurun daha sonra pirinci ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.
  3. Dolmalık fıstığı ek edip 2-3 dakika daha kavurduktan daha sonra şeker ve baharatları katın.
  4. Pirincin düzeyine gelecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu yaprağa bakılırsa ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Ocağın altını kapatıp kıyılmış maydanoz ve naneyi katıp karıştırın. Yarım saat dinlendirin.
  6. Salamura asma yaprağını akşamdan ıslayın. Fazla tuzunu almak için birkaç kez suyunu değiştirerek yarım saat ılık suda bekletin ve daha sonra süzün.
  7. Bir adet asma yaprağını aykırı olarak düz bir yere serin ve yaprağın üzerine iç harçtan koyun ve iki ucu yanlardan kapatarak sarın (Uçlarını yavaşça bastırarak kapatın)
  8. Yaprak ve iç harç bitene kadar sürece devam edin.
  9. Tencerenin tabanını birkaç tane asma yaprağı ile kapatın ve daha sonra sarmaları tencereye dizin ve üzerine dilimlenmiş limon yerleştirin ve zeytin yağ gezdirip üstüne bir kabak kapatıp üzerini biraz geçecek kadar sıcak su dökün.
  10. Evvel harlı daha sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Piştikten daha sonra soğuması için bir kenara alın. sonrasındasında servis tabağına dizip, ılık yahut soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.