2023'te İtalyan liderlerden Paskalya selamları

Abel

New member
İtalyan siyasi liderler Paskalya vesilesiyle ilgili dilekleri ve yansımaları ifade ediyorlar.

İle ilgili
Editoryal personel haberleri.it

Yayınladı 20 Nisan 2025, 19:31

Kurumsal ve kişisel mesajlar

Paskalya vesilesiyle, İtalyan siyasi liderler isteklerini, alternatif kurumsal tonları ve daha kişisel anları paylaştılar. Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, en iyi dileklerini duyulan bir mesajla dile getirerek sağlık ve toplumun öneminin altını çizdi. Mattarella, “Vatandaşlara ve vatandaşlara içtenlikle mutlu Paskalya diliyorum ve bu günlerde sağlığım için bana hitap eden dilekler için size özel bir teşekkürler.” Dedi.

Paskalya sembolleri ve gelenekleri

Senato başkanı Ignazio la Russa, birlik ve umut sembolü olan üç renkli Paskalya yumurtasının imajını kullanmayı seçti. Paskalya'nın nasıl bir düşünme ve paylaşım anı olabileceğini göstererek, “Herkese ailede ve arkadaşlarla paylaşmak için umut ve sevinç getiren sakin bir Paskalya diliyorum.” Oda başkanı Lorenzo Fontana bile, yılın bu dönemini karakterize eden maneviyata atıfta bulunan Benedict XVI'dan Urbi ve Orbi mesajına atıfta bulunarak tatilin kutsallığını hatırladı.

Sosyal dilekler ve özel anlar

Premier Giorgia Meloni, yoğun iş günlerinden sonra normallik ve dinginlik arzusunu yansıtan bir jest olan çiçeklerle çevrili Instagram'da bir selfie paylaşarak daha gayri resmi bir yaklaşım seçti. Vice -premier Matteo Salvini, büyük bir Paskalya yumurtası, bolluk ve neşenin sembolü atarak geleneksel bir görüntü seçti. Diriliş için umut sözleri, takipçilerine barış isteyen Forza Italia'nın lideri Antonio Tajani tarafından da ifade edildi.

Aile yansımaları ve siyasi şakalar

Matteo Renzi, Paskalya'yı ailede geçirmeyi seçti ve 105 yaşına girecek olan büyükannesi Maria ile özel bir anı paylaştı. Bu jest, bir kutlama döneminde aile bağlarının öneminin altını çiziyor. Öte yandan, bir eylem lideri olan Carlo Calanda, bir aile fotoğrafını koordine etmenin veya İtalyan bipolarizminin üstesinden gelmenin daha zor olup olmadığını merak ederek siyasi bir şaka fırsatı kullandı. Son olarak, 5 Yıldız Hareketi'nin lideri Giuseppe Conte, isteklerini birliği ve toplumu uyandıran bir görüntü olan gülümsemeleri ve ellerini sıkmak için tasvir eden bir “bilet” ile kişiselleştirdi.