25 Nisan, Anpi Viterbo başkanı Mezzetti, Sgarbi ile el sıkışmıyor: nedeni

Abel

New member
Anpi Viterbo’nun başkanı Enrico Mezzetti, 25 Nisan’da Vittorio Sgarbi ile neden el sıkışmadı? Tüm ayrıntılar.

İle ilgili Ilaria Minucci Yayınlanan 26 Nisan 2023

Anpi Viterbo’nun başkanı, Henry Mezzettiaçıkladı AdnKronos Kültür ve sanat eleştirmeni Müsteşarı ile neden tokalaşmamayı tercih etti? Vittorio Sgarbi 25 Nisan töreni sırasında.

25 Nisan, Anpi Viterbo başkanı Mezzetti, Sgarbi ile el sıkışmıyor: nedeni

Henry MezzettiAnpi Viterbo İl Komitesi Başkanı, Kültür Müsteşarı ile tokalaşmayı reddetti Vittorio Sgarbi25 Nisan’da düzenlenen törende. Bölümden birkaç saat sonra Mezzetti, mitingin mikrofonlarına yaptığı jestin nedenini açıkladı.AdnKronos.

Anpi Viterbo’nun başkanı kuru ve doğrudan, “Ona saygı duymadığım için Sgarbi’nin elini sıkmadım,” dedi. Ve şunu belirtti: “Sgarbi bu tartışmayı, kimse bir şey fark etmediği için yaptı. Müdahalesinde, jest yapmamamı sansürlemek isteyen oydu: Bunu yirmi yıllık faşizmde şimdi yapmış olsaydım, en azından ülke içinde hapiste olurdum, ama biz bir demokrasideyiz ”.

Mezzetti, “Sgarbi, bunun kendisine karşı bir savaş eylemi olduğunu söyledi, ancak bu, bir düşünce tezahürünü suç saymak anlamına geliyor” diye ekledi. “El sıkışmak ya da vermemek bir iletişim biçimidir ve o zaman parmağımı bile kıpırdatmadığıma göre olabilecek en barışçıl biçimdir”.

Faşizmden anti-faşistlerden daha kötü bir şey yoktur. (Pasolini)
Bugün karşılaşılabilecek en güzel faşist örneği, yalnızca faşist olmayanlara faşist demeye kendini adamış, kendine özgü bir anti-faşist örneğidir. (Siyasya)Sayfa #25 #anti-faşizm #Anpi @AnsaRomaLazio pic.twitter.com/toaKxPWv0l

— Vittorio Sgarbi (@VittorioSgarbi) 26 Nisan 2023
Kültür Müsteşarının müdahalesi ve yuhalamalar

Ayrıca, basın ajansının temasa geçtiği Anpi’nin Viterbo il komitesi başkanı, sanat eleştirmeninin “benim arkamdan müdahale ettiği” gerçeğinin altını çizmek istedi. Konuşması vesilesiyle, “anti-faşist olduğunu ilan etmeye hevesliydi”.

Kültür Müsteşarlığı’nın açıklamaları hakkında yorum yapan Mezzetti, bu nedenle şunları söyledi: “Bunu not ediyorum ama ona söylüyorum: Neden bunları Meloni’ye, La Russa’ya, Lollobrigida’ya Anayasa hakkında atıp tutarken gidip bunları söylemiyor? ve Rasella aracılığıyla mı?” .

Son olarak, etkinlikte bulunanların Sgarbi’nin tek kelime etmesine izin vermemek için güçlü bir şekilde çaldıkları yuhalamalarla ilgili olarak Mezzetti, “Kurbanı oynama ve benim jestimi bu tür bir itirazla birleştirmeyin. Hareketim ne olursa olsun gerçekleşti – ve o şu sonuca vardı -. Sonra neden böyle bir tepki olduğunu merak ediyor” dedi.