4 Kasım tatilini eski haline getiren onaylanan yasa tasarısı: ne içeriyor?

Abel

New member
4 Kasım yine ulusal bayram, Senato, girişimi paylaştığı için meslektaşlarına teşekkür eden Gasparri’nin öne sürdüğü yasa tasarısını onayladı.

İle ilgili Vera Monti Yayınlanan 13 Temmuz 2023

4 Kasım Ulusal Birlik ve Silahlı Kuvvetler Günü olacak. Senato’dan Gasparri’nin istediği yasa tasarısı: “Düşenlerimize, ülkemiz adına savaşanlara ithaf ettiğimiz bir saygı duruşu”

4 Kasım ulusal tatile dönüyor, yasa tasarısı Senato’da onaylandı

Senato tasarının lehinde oy kullandı restorasyon 4 Kasım milli bayramı ile 102 lehte oy, aleyhte hayır ve 28 çekimser.

Bu hükmün destekleyicisi, Forza Italia Senatörüdür Maurice Gasparri. Metnin (4 maddeden oluşan) ilk maddesinde belirtildiği gibi:

İlk makalenin metni

“Cumhuriyet, Milli Birlik ve Silahlı Kuvvetlerin Gününü tanır. 2023 yılından itibaren her yıl 4 Kasım’da Milli Birlik ve Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları yeniden yapılacak” dedi.
Gasparri’nin memnuniyeti

Gasparri, Senato’da onaylandıktan sonra, “4 Kasım tatilini yalnızca ulusal birlik günü olarak değil, aynı zamanda Silahlı Kuvvetlerin günü olarak da geri getiren yasa tasarısının Senato’da onaylanmasından büyük memnuniyet duyuyorum” dedi. Başkan Mattarella tarafından arzu edilen, yine Silahlı Kuvvetlerin Başkanı sıfatıyla ve yasama meclisinin ilk gününde benim tarafımdan sunulan ilki de dahil olmak üzere Senato’da sunulan bazı yasa tasarılarının bir sentezidir”.

Karşı oy yok

Forza Italia senatörü daha sonra, daha önce de belirtildiği gibi, Senato’da herhangi bir aleyhte oy görmeyen girişimi paylaşan meslektaşlarına teşekkür etti: “Düşenlerimize, adına savaşanlara adadığımız bir saygı duruşu. ülkemize ve her gün özgürlüğümüzü ve güvenliğimizi savunmaya, ayrıca yurtdışındaki barışı koruma misyonlarına, yardım faaliyetlerine ve insani girişimlere kendini adamış herkese.

Meclis’e gidiyor

4 Kasım’ın Milli Birliğin yanı sıra Silahlı Kuvvetlerimizin de kutlanabileceği bir gün olabilmesi için Oda’nın da üzerine düşeni yapmasını temenni ediyorum” dedi.