AB Konseyi, Meloni ve Gentiloni arasındaki Mes tartışması sürüyor: kartlar masada

Abel

New member
Giorgia Meloni Avrupa Konseyi’nde Mes hakkında konuşmaya hazır: Devlet Tasarruf Fonu’nun onaylanmasına karşı duruşu Paolo Gentiloni’ninkiyle çatışıyor

İle ilgili Marianna Hoş Yayınlanan 29 Haziran 2023

Brüksel: AB masasının etrafında yirmi yedi sıcak sandalye. başbakan Giorgia Meloni için hazırladı Avrupa Konseyi 29 Haziran Perşembe ve 30 Haziran 2023 Cuma günleri kara listedeki yeni rakiplerinin isimlerini belirterek planlanan: Avrupa Merkez Bankası ve Ekonomiden Sorumlu Avrupa Komiseri Paul Gentiloni.

Soğuk Saldırılar

Brüksel ile çok az ilgisi var gibi görünen Avrupa kurumlarının tepesindeki bir meydan okuma:bir iç tartışmanın yönü – ve “iç” ile İtalya’dan değil, belirli çoğunluğa atıfta bulunuyoruz -, çatışmayı körükleyen Mes’in onaylanmaması İtalya tarafından. Mecliste hükümet kürsüsünde oturan Meloni, yeni Devlet Tasarruf Fonunun onaylanmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

«Mes hakkında bir iç tartışmayı körüklemenin İtalya için yararlı olduğunu düşünmüyorum. Ülkenin çıkarı müzakerelerle yüzleşmektir. Yönetim Tartışmaların genellikle ulusal çıkarlarımız doğrultusunda yürütüldüğü Avrupa Birliği. Esas meseleden önce bile, bir yöntem vardır: ulusal çıkarların nasıl savunulacağı. İtalya’nın bugünkü ilgisi, yeni müzakereleri ele almak. Yönetim Avrupa ile bir paket yaklaşımıİstikrar paktının kuralları, bankalar birliğinin tamamlanması ve mali koruma mekanizmalarının bir bütün olarak ulusal çıkarlarımız doğrultusunda ele alındığı toplantıdır. […] Mes’i onaylama zamanı değilSorumluluklarımı üstleneceğim.”
Gentiloni’de bir adım geri

Brüksel’de düzenlenen bir basın toplantısının oturum aralarında, Mes konusunda Gentiloni Avrupa İstikrar Mekanizması’nın önümüzdeki yıllarda işlevinin ne olabileceğini tartışmanın meşru olduğunu vurgularken, “Gelecekteki olası gelişmeleri tartışmak,onaylamanın önemi Buna rağmen, Avrupa Komisyonu’nun Ekonomiden Sorumlu Üyesi, İtalya başbakanıyla herhangi bir yıkıcı karşılaşmadan ve onunla herhangi bir yargılamadan kaçınma niyetinde olduğunu söylüyor.