Açma Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Yemelere doyamadığımız puf puf açma her vakit bizim meskende yapılır imali hayli sıradan tadı şahane olan ister ortası dolu ister boş akşam çay yanında, kahvaltı da her türlü masrafı olan pamuk açma.
- 1 bardak ılık süt
- 1 bardak ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 5-6 bardak un
- 100 gram tereyağ (küp küp doğranmış)
- 1 yumurta sarısı, çörek otu vs susam
Not EkleTanımı Yazdır
Yemelere doyamadığımız puf puf açma her vakit bizim meskende yapılır imali hayli sıradan tadı şahane olan ister ortası dolu ister boş akşam çay yanında, kahvaltı da her türlü masrafı olan pamuk açma.
- Bir yoğurma kabında ılık suyla mayayı ve şekeri eritip kabartıyoruz bekletiyoruz.
- daha sonra üstüne sıvı yağ, yumurta, tuz, un ekliyoruz unu denetimli bir formda ekliyoruz yoğuruyoruz.
- Hamurun üstünü bir bezle örtüp 40-45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalandıktan daha sonra yine yoğurup havasını alalım.
- Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz 2 tane bezeyi alıp farklı başka halde ortalarına tereyağ koyarak açıyorum rulo haline getirip hamurları birbirine ötürüp sarıp simit halini veriyorum.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak diziyorum üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu yahut susam serptikten daha sonra 10 dk da bu biçimde bekletiyorum.
- 180 derece fırında kızarıp pişene kadar pişiriyorum. Yumuşacık puf puf kabaran hayli lezzetli açmamız hazır. ????.