Ansızın Gelen Konuğa Börek (Dolap İçin)

Bakec

New member
Ansızın Gelen Konuğa Börek (Dolap İçin) Tanımı İçin Materyaller

• 2 paket taze el açması yufka
  • 2 paket sana yağ
  • 2 adet sade soda
İç Harcı İçin

• Lor ve peynir (Beyaz peynir ve az ölçüde kaşar karışık)
  • Biraz tuz (Peynir ve lor tuzluysa gerek yok)
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Maydanoz (Ben kullanmadım)
İç Harç İçin

• Haşlanmış patates
  • Salça
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Tuz
Üzeri İçin

• Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam
Ansızın Gelen Konuğa Börek (Dolap İçin) Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. 2 paket yağı eritip içerisine sade sodayı koyuyoruz. Yufkamızın birini seriyoruz. Yağlı karışımdan elimizle sürüyoruz düzgünce yediriyoruz her tarafını ben 8 e böldüm çok ülkü oluyor isteyen 16 ya da bölebilir her birini midye formunu vereceğiz.
  2. Kestiğimiz dilimi ince kısmından tutup daha geniş kısmına gerçek kendimize gerçek çekiyoruz. daha sonra oluşan uçları birbiri üzerine alıyoruz.
  3. Ortada oluşan boşluğa iç harcımızdan ekliyoruz bir iki tatlı kaşığı kâfi daha sonra kalın kısmını kıvırarak uca gerçek sarıyoruz bir tepsiye aksi çevirip koyuyoruz.
  4. Öteki kesimlere da birebir biçimde yaptıktan daha sonra başka kalan tüm yufkaya da sürecin birebirini yapıyoruz. Patates haşlayıp eziyoruz biraz sıvı yağla salçayı yavaşça kavurup içerisine haşlanmış ezilmiş patates koyup baharat koyuyoruz güzelce birbirine yediriyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  5. Patatesli börek için de tüm serili yufkayı bir daha tıpkı biçimde yağlayıp 4 parmak kalınlığında olacak şeklde uzun uzun kesiyoruz uç kısmına patatesli harçtan koyup üçgen olacak biçimde bir sağa bir sola katlayarak muska biçimini vererek sarıyoruz.
  6. Tüm modülleri tıpkı biçimde yapıyoruz. Tek tek dizdiğimiz böreklerimizi dondurucu, buzluk nerede dondurabilirseniz yani orda yumuşaklığını kaybeden kadar bekletiyoruz.
  7. daha sonra buzdolabı poşetlerine koyup istifliyoruz buzlukta. Konuk geldiğinde çabucak çıkarıp buzunu çözdürmeden yağlı kağıt serili tepsiye kullanacağımız kadarını çıkarıp üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam döküyoruz.
  8. Evvelce ısıtılmış fırında 180 derece 20- 25 dakika pişiriyoruz herkes fırınına bakılırsa ayarlasın.
Not: Fotoğraftaki börekler muska halinde olmasının niçini patatesli olduğundan dolayı karışmaması için farklı sarmıştım ve elimde midye börek kalmadığı için görseli paylaşamadım.