Çay Saatlerinin Yıldızı Yumuş Yumuş Pofidik Poğaça

Bakec

New member
Çay Saatlerinin Yıldızı Yumuş Yumuş Pofidik Poğaça Tanımı İçin Gereçler

• 3 su bardağı ılık süt (Eğer süt yoksa ılık su koyabilirsiniz)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
Çay Saatlerinin Yıldızı Yumuş Yumuş Pofidik Poğaça Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. birinci vakit içinderda derin bir kaba un kuru maya tuz ve şekeri alıp karıştırıyoruz sonrasındasında bu gereçlerin ortasında bir boşluk oluşturup ılık süt zeytinyağı ve yumurta beyazını koyup hepsini karıştırıyoruz.
  2. Üzerini streç yada bir kapakla kapatıp sofra bezine sarıyoruz en az yarım saat bu türlü mayalanması için bekletiyoruz şayet vaktiniz var ise bir saat bekletirseniz daha uygun kabarır ve yumuşak olur.
  3. Bu müddetin sonunda hamurumuza hal veriyoruz ben düğüm formunda yapıyorum. Siz olağan yuvarlak yada diğer biçimde de yapabilirsiniz halini verdikten daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz fırının içine koyup fırını çalıştırmadan evvel de yarım saat mayalanması için bekletiyoruz vakit var ise bir saat mayalanması daha düzgün olur.
  5. sonrasındasında fırını 180 derece fansız ayarda çalıştırıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz benim fırınımda yarım saat te pişiyor fırından çıkınca ister sıcak sıcak servis edebiliriz.
  6. İsterseniz de birinci sıcaklığı gidince poşetleyip buzluğa atabilirsiniz ani misafirlerinizde çıkarıp mikro dalga fırın da ısıtıncada yeni pişmiş üzere oluyor afiyet olsun ????.
Not: Süt ne fazlaca sıcak ne de epey soğuk olmayacak kabarık ve yumuşak olması için sütün ılık olması kıymetli ne kadar hayli mayalandırırsak o kadar fazlaca kabarık ve yumuşak olur unu denetimli koyalım hamur fazlaca yumuşak olacak şayet sert olursa poğaçamızda sert olur.