Çaylı Kakaolu Minnak Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 küçük uzunluk yumurta
- 2, 5-3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ + kalıbı yağlamak için sıvı yağ
- Yaklaşık 1 yemek kaşığı kakao (Yumurtanın büyüklüğüne bakılırsa ayarlayabilirsiniz ben silme kullandım)
- Yarım su bardağı kadar çay
- 3 yemek kaşığı un (Yumurtanıza nazaran ayarlayabilirsiniz kıvamı olağan kek hamuru kıvamından biraz ince olmalı)
- 2 modül kırmızı meyveli bitter tercih ettim
Not EkleTanımı Yazdır
- 1-2 kişilik çaylı kek tanımı ile geldim şayet daha fazla kişi için yapmak isterseniz gereçleri arttırabilirsiniz
- Üstüne çayı ekleyelim fakat çay epeyce sıcak olmasın yumurtayı pişirmesin mümkünse oda sıcaklığında olsun. Akabinde sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- Kullanacaksanız kabartma tozu, un ve kakaoyu da eleyerek ekleyip karıştıralım. Eleme imkanınız yoksa topaklanma olmaması için azar azar ek ederek ve topaklanan unları düzgünce karıştırarak unu çözebilirsiniz.
- Kek kalıbını yağlayalım yeterlice benim kek kabım fazlaca küçüktü o yüzden sığdı kalıba bu materyallerle. Ben kekin üstüne 2 modül kırmızı meyveli bitter koydum tadı epeyce yakıştı siz de ekleyebilirsiniz.
- Fırını yaklaşık 200 dereceye alıp 15 dakika pişirelim. Bu fırından fırına değişebilir kürdan testi yapınca kürdan pak çıktığı an çıkarabilirsiniz fırından. Afiyet olsun ????????