Çaylı Kakaolu Minnak Kek

Leila

Global Mod
Global Mod
Çaylı Kakaolu Minnak Kek Tanımı İçin Materyaller

• 1 küçük uzunluk yumurta
  • 2, 5-3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ + kalıbı yağlamak için sıvı yağ
  • Yaklaşık 1 yemek kaşığı kakao (Yumurtanın büyüklüğüne bakılırsa ayarlayabilirsiniz ben silme kullandım)
  • Yarım su bardağı kadar çay
  • 3 yemek kaşığı un (Yumurtanıza nazaran ayarlayabilirsiniz kıvamı olağan kek hamuru kıvamından biraz ince olmalı)
Üstü için

• 2 modül kırmızı meyveli bitter tercih ettim
Çaylı Kakaolu Minnak Kek Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. 1-2 kişilik çaylı kek tanımı ile geldim şayet daha fazla kişi için yapmak isterseniz gereçleri arttırabilirsiniz
    ❤
    yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Üstüne çayı ekleyelim fakat çay epeyce sıcak olmasın yumurtayı pişirmesin mümkünse oda sıcaklığında olsun. Akabinde sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  3. Kullanacaksanız kabartma tozu, un ve kakaoyu da eleyerek ekleyip karıştıralım. Eleme imkanınız yoksa topaklanma olmaması için azar azar ek ederek ve topaklanan unları düzgünce karıştırarak unu çözebilirsiniz.
  4. Kek kalıbını yağlayalım yeterlice benim kek kabım fazlaca küçüktü o yüzden sığdı kalıba bu materyallerle. Ben kekin üstüne 2 modül kırmızı meyveli bitter koydum tadı epeyce yakıştı siz de ekleyebilirsiniz.
  5. Fırını yaklaşık 200 dereceye alıp 15 dakika pişirelim. Bu fırından fırına değişebilir kürdan testi yapınca kürdan pak çıktığı an çıkarabilirsiniz fırından. Afiyet olsun ????????
Not: Ben kabartma tozu kullanmamıştım o yüzden biraz katı oldu pişince fakat sünger üzere olsun isterseniz kabartma tozu ekleyebilirsiniz benimkinin kıvamı fotoğraftaki üzere oldu