Christian Jürgens’in üç yıldızlı şefliğe dik yükselişi ve şimdi yaklaşan düşüş

Ayden

Global Mod
Global Mod
portrede
Üç yıldızlı şef Christian Jürgens çok hızlı yükseldi ama şimdi düşme tehlikesiyle karşı karşıya.

Christian Jürgens, üç Michelin yıldızı ile ödüllendirildi.

© Christian Juergens

Tina Pokern

Christian Jürgens, Almanya’nın en iyi şeflerinden biridir ve onlarca yıldır bir yıldız olarak kutlanmaktadır. Eski çalışanlar şimdi üç yıldızlı şefi “Spiegel” in bildirdiği gibi uygunsuz davranışlarla suçluyor. Jürgens’in kendisi iddiaları “gerçek dışı” olarak reddediyor. Bu arada, Tegernsee Gölü’ndeki gurme restoranı Überfahrt’ı işletmekten serbest bırakıldı. Bu onun Koch Olympus’a yükselişinin hikayesidir.

O bir kasap olmalı. Sabahın üçünde kalkmak, nesiller boyu bir aile geleneği olduğu gibi domuz ve dana kesmek. Oğul, kasap hanedanlığını devam ettirmelidir. Ama istemedi. En azından gerçekten değil. Christian Jürgens’in, kendisine hayattaki bu önceden belirlenmiş yoldan sapmayı teklif eden ilk teklifi kabul etmesi başka nasıl açıklanabilirdi? Hikayesinde Amerikan rüyası gibi bir şey var. Üç yıldızlı bir şef olmak için bulaşıkçı olarak başlayan birinin hikayesini anlatıyor.

Jürgens, Almanya’nın en iyi 9 şefinden biridir ve çalışmaları Michelin Guide eleştirmenleri tarafından üç yıldızla ödüllendirilen dokuz şeften biridir. Tegernsee Gölü kıyısındaki “Überfahrt” restoranında servis ettiği şeyler neredeyse yirmi yıldır dünya standartlarında. “Her gün bundan zevk alıyorum ve ayrıca biraz mütevaziyim” diyor. Ne de olsa yıldızlar, bir golün zaferi daha çok belirlediği futboldaki gibi değil, daha çok artistik patinajdaki gibi. “Üçüncü şahıslar karar verir: Bu teknik olarak birinci sınıf mıydı? Peki ya B notu? Bizim için bu B notu duygu, duygu ve benzersizlik, yani çok önemli.”

Hıristiyan Jurgens

Gurme restoranı “Überfahrt”
Eski çalışanların iddialarının ardından: Yıldız şef Christian Jürgens serbest bırakıldı

05/06/2023

Christian Jürgens: “Biliyordum: Her şeyi istiyorum”

Her şey bir tesadüfle başladı. 16 yaşındaydı, ailesinin evinden kaçıp kız kardeşinin kollarına ve restoranına sığınmıştı ve burada bulaşıkçı olarak çalışıyordu. Yıkanacak bir şey kalmadığında, kimsenin yapmak istemediği şeyi yaparak patatesleri soydu ve chanterelles’i temizledi. Şef ona yaklaşana kadar şef olmayı düşünmedi. Yemek yapmayı severdi, ama o sıralar üst düzey astronomi dünyası hakkında hiçbir şey bilmiyordu. Onun için Michelin bir lastik üreticisiydi ve Paul Bocuse, o sadece televizyondaki bir şefti. Bu hızla değişti. Kısa süre sonra genç Jürgens, en iyisinden öğrenmek istediğini – “Witzigmann bunu bu kadar iyi yapabiliyorsa, kendi kendime düşündüm, onun için çalışmak isterim” – ve yıldızlara ulaşmak istediğini anladı. Bu rüya, çıraklığının tüm aşamalarında ona eşlik ettiğini söylüyor.

Jürgens, Gerd Käfer ve Heinz Winkler’in himayesinde Jörg Müller’i öğrendi ve bu dileği de büyük Eckart Witzigmann ile yerine getirilecekti. Ve 30 yaşında, Jürgens nihayet ilk yıldızına sahip oldu. Jürgens, “1998’de özlenen yıldız oradaydı. Üç dakika sonra benim için netti: İkinciyi istiyorum. Onu gerçekten istiyorum,” dedi. 2002’de zaman gelmişti: “O zaman şunu anlamam sadece bir saniye sürdü: Her şeyi istiyorum!” On bir yıl sonra, 45. yaş gününden iki gün önce, Rottach-Egern’deki “Althoff Seehotel Überfahrt”ın başına geçmiş ve zirveye ulaşmıştı. Ve kendisini “orta derecede yetenekli” olarak tanımlamasına rağmen, yıldızları “zor yoldan” kazandı.

Mutfağı, klasik köklerini unutmadan modern ve yaratıcı. Jürgens, “Birinci önceliğim, konukların tabağına unutamayacakları bir tat koymaktır” diyor. Yıldız şef için lezzet hem başlangıç hem de sondur. Her şey onun üzerine kurulur, ona teslim olur. “Bize gelen konuklar benzersiz bir şey, en üst düzey lezzet arıyor. Ve mutfağımızın anlamı – deneyim, sürpriz!”

Bu metin ilk olarak 8 Nisan 2022’de yayınlandı.

Isolde Heinz ve Gunnar Meinhardt, Christian Jürgens ve diğer dokuz üç yıldızlı şef, nasıl çalıştıkları ve onları bu işe neyin ittiği hakkında daha fazla bilgiye sahip. Portre Koleksiyonu “Üç Yıldız: Daha fazlası mümkün değil” yazılı Alıntılar kitaptan alınmıştır.

Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Daha fazla bilgi burada mevcuttur.

#Konular