Çikolata Kaplı Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker (200 ml)
- 2.5 su bardağı un
- 2 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- Pul çikolata bir paket
- Antep fıstık içi tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yumurtayı bir kabın içerisine kırıp 1 su bardağı şeker ile mikserle çırpıyoruz. 5 dakika çırptıktan daha sonra 1 su bardağı süt ekliyoruz.
- Akabinde 1 çay bardağı sıvı yağı ekliyoruz ve çırpıyoruz. Ben 2. 5 su bardagını evvelinde diğer bir kabın içerisine eleyip kabartma tozunu ve vanilyayı unlu karışıma ekliyorum.
- sonrasındasında yavaş yavaş yumurtalı karışıma elediğim unu mikserle çırpıyorum. Kek kalıbımı epey az yağlıyorum. Ayrıyeten kek karışımından öteki bir kaba alıp içine 2yemek kaşığı kakao koyup güzelce karıştırıyorum.
- Kakaoyu açmak için 4 kaşık süt ekleyip açıyorum daha sonra kek kalıbıma iki başka karışımdan azar azar döküyorum daha sonrasında katiyetle karıştırmıyorum o denli bırakıyorum.
- Soğuk bir biçimde fırınıma atıyorum ve 45 dakika 170 yahut 180 derecede pişiriyorum. 15 dakika daha sonra kalıptan çıkarıp üstüne benmari tarzı çikolatamı eritip döküyorum.
- Birtakım pul çikolatalar benmari tarzı erimeyebiliyor onun için ben cam cezvede bir paket pul çikolatayı koyup 4 yahut 5 kaşık süt ile ocakta eritiyorum. Çikolata sosumu kekimin üzerine gezdiriyorum. En son üstüne antep fıstık tozunu serpiyorum.