Çikolata Kaplı Kek

Leila

Global Mod
Global Mod
Çikolata Kaplı Kek Tanımı İçin Gereçler

• 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker (200 ml)
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
Üstü için

• Pul çikolata bir paket
  • Antep fıstık içi tozu
Çikolata Kaplı Kek Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. 3 yumurtayı bir kabın içerisine kırıp 1 su bardağı şeker ile mikserle çırpıyoruz. 5 dakika çırptıktan daha sonra 1 su bardağı süt ekliyoruz.
  2. Akabinde 1 çay bardağı sıvı yağı ekliyoruz ve çırpıyoruz. Ben 2. 5 su bardagını evvelinde diğer bir kabın içerisine eleyip kabartma tozunu ve vanilyayı unlu karışıma ekliyorum.
  3. sonrasındasında yavaş yavaş yumurtalı karışıma elediğim unu mikserle çırpıyorum. Kek kalıbımı epey az yağlıyorum. Ayrıyeten kek karışımından öteki bir kaba alıp içine 2yemek kaşığı kakao koyup güzelce karıştırıyorum.
  4. Kakaoyu açmak için 4 kaşık süt ekleyip açıyorum daha sonra kek kalıbıma iki başka karışımdan azar azar döküyorum daha sonrasında katiyetle karıştırmıyorum o denli bırakıyorum.
  5. Soğuk bir biçimde fırınıma atıyorum ve 45 dakika 170 yahut 180 derecede pişiriyorum. 15 dakika daha sonra kalıptan çıkarıp üstüne benmari tarzı çikolatamı eritip döküyorum.
  6. Birtakım pul çikolatalar benmari tarzı erimeyebiliyor onun için ben cam cezvede bir paket pul çikolatayı koyup 4 yahut 5 kaşık süt ile ocakta eritiyorum. Çikolata sosumu kekimin üzerine gezdiriyorum. En son üstüne antep fıstık tozunu serpiyorum.