Çin Mantısı (Gyoza) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için;
- 300 gr un
- 200ml sıcak su
- 250gr kıyma
- 5 adet mantar (Küçük doğranmış)
- 1 büyük havuç rendesi
- 2 tane taze soğan (İnce doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı zencefil rendesi
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su/et suyu
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı acı sos (İsteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı susam yağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı acı yağ yahut acı sos
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı sıcak su
- Acı yağ
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 2 diş sarımsak
- Acı pul biber
- Tatlı pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamurumuzu yoğurarak başlıyoruz. Un ve suyu homojen olana kadar yoğurup streç sinema ile sarıyoruz, dinlenmeye bırakıyoruz.
- İç harcımızı pişirmeye başlıyoruz. Evvel kıymamızı kavurup, içine havuç, sarımsak rendelerini atıyoruz, nişastayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Suyu da ekleyip ezerek karıştırıyoruz, daha sonra zencefil rendesi ve taze soğanlarımızı ekleyip 2 dakika daha sonra altını kapıyoruz.
- Geri kalan gereçlerimizi de ekleyip karıştırıyoruz ve harcımız hazır.
- Dinlenen hamurumuzu 32 kesime ayırıp merdane sayesinde açıyoruz. İçerisine 1 tatlı kaşığı harçtan ekleyip büzgülü biçimde olacak biçimde mantımızı kapatıyoruz. Zorlanırsanız yarım daire formunda yapıp kenarlarını çatalla bastırarak kapatabilirsiniz.
- Tek tek kapattığınız mantılarınızı 1 yemek kaşığı yağ ile tavada altı kızarana kadar pişiriyoruz.
- Eğer ocak aleviniz her yere hoş yayılmıyorsa bir kısmı renk alırken başka kısmı almayacaktır. Bunun için tavanızı denetimli biçimde ocakta yer değiştiriniz.
- Altı kızaran mantılarınızın içine yaklaşık 100-150ml suyu ekleyip tavanın ağzını kapatıyoruz. bu biçimdece hamurun üst kısımları su buharıyla pişecektir.
- Sos için; tüm materyalleri bir kaseye alıp mikrodalgada epey az ısıttım. Tıpkı süreci cezveyle de yapabilirsiniz.
- Ben pişen mantıları sunum tabağına alıp üzerine acı yağ ve sosumdan gezdirdim, taze soğan serpiştirdim. Afiyet olsun!.