Çıtır Çıtır Kuşbaşılı Pide Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya 10 gr
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı şeker
- 4 yahut 4 buçuk bardak un
- 250-300 gram et
- 2 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 3 adet soğan
- 1 çay bardağı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 5 diş sarımsak
- 3 çay bardağı zeytin yahut sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pide hamurumuzu yoğuralım.
- Geniş bir kaba un hariç tüm materyalleri alıp karıştıralım.
- ondan sonrasında 3 buçuk su bardağı unu ekleyip uygunca soğuralım (ben 4 su bardağı un kullandım toplamda undan una farkedebilir siz denetimli bir biçimde ek edin)
- Ele yapışmayan yumusak bir hamur elde edelim.
- sonrasındasında tezgaha alıp 4 -5 dk soğutalım kabımızı geri alıp streç sinemayla streçleyelim ve en az 1 saat mayalandıralım.
- Hamurumuz mayalanırken iç harcını hazırlayalım.
- Domates, biber, soğan, sarımsak ve maydanozu farklı başka robottan geçirelim lakin hayli uzun mühlet geçirmeyelim ufak olmasın ben 5 saniye kadar robottan geçirdim isterseniz ince incede doğrayabilirsiniz
- ondan sonrasında hepsini bir kaba alalım üzerine sıvı yağ salça ve baharatları ekleyim kaşık sayesinde karıştıralım ve dolaba kaldıralım etimiz olana kadar dinlensin.
- Kuşbaşı etimizi uygunca ufak ufak doğrayıp ocağa alalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim şayet etimiz pişmemişse biraz daha su ekleyip pişirmeye devam edelim pişirdikten daha sonra biraz soğusun soğuyan etimizi hazırladığımız harca ekleyip karıştıralım.
- Hamurumuz mayalandıktan daha sonra 10 eşit kesime bölelim sırayla bezeleyelim.
- Birinci bezden başlayıp merdane sayesinde uzunlamasına açalım.
- sonrasındasında yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyalım.
- Hamurun üzerine hazırladığımız harçtan koyalım ve hamurun her tarafına gelecek biçimde yayalım.
- sonrasındasında fırınımızı en yüksek ayarda güzelce ısıtalım.
- Fırının en üst sırasına pideleri koyalım ve pişmeye bırakalım. 10 dk kâfi pişirmek için fırından fırına farklılık gösterebilir.
- Pişen pidelerimi tabaklara alıp servis edebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun????.