Dereotlu Poğaça (Kurabiye Tadında)

Bakec

New member
Dereotlu Poğaça (Kurabiye Tadında) Tanımı İçin Materyaller

• 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kasığı tuz
  • Yarım demet dereotu (Daha da fazla olabilir)
  • 2 adet yumurta
  • 6-7 bardak un (Unu lütfen dikkatli biçimde dökünüz)
Üzeri için;

• Yumurta sarısı
Dereotlu Poğaça (Kurabiye Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Merhabalar herkese, dereotlu kurabiyem sizlerle, benim aldığım tanımda bunların yarısıydı 13-14 tane çıkıyor diyordu, ama ben size kendi yaptığım biçimiyle yaptım.
  2. Az olsun isteyenler bu ölçülerin tam yarışıyla yapabilirler (13 tane elde ederler) ancak ben bu ölçülerle 25 tane çıkardım. Küçüklüğü büyüklüğüne bakılırsa sayı yine de değişebilir.
  3. Öncelikle sıvıyağ, yoğurt, yumurta, dereotu bir kaba alıyoruz, spatula yada tahta kaşıkla karıştırabiliriz, şuan elimizle yapmamıza gerek yok.
  4. Yeterlice karıştığını anladığımızda 6-7 bardak ün gidiyor ama siz ölçülü atmaya ihtimam gösterin, unu dökerken de tuzunu atıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
  5. Orta kıvamda yumuşak bir hamur elde ettikten daha sonra tepsiye metotlarını veriyoruz ben kimisine peynirde koydum isteğe bağlı, tepsiye dizdikten daha sonra da 15 dakika dinlendirdim poğaçalarımı.
  6. daha sonra yumurta sarılarını da sürdükten daha sonra poğaçamız hazır, 180 derece fırında fansız 35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun. .
Dereotlu Poğaça (Kurabiye Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı