Dördüncü Cumhuriyet’te Giorgia Meloni konuğu, röportaj

Abel

New member
“Güçlü bir çoğunluğun başındayım, kendime beş yıllık bir ufuk veriyorum. Hemen uzlaşıya bakarak yönetmiyorum, buna izin verebilirim” dedi başbakan Giorgia Meloni konuk olarak verilen söyleşi vesilesiyle bir Dördüncü CumhuriyetRete 4’te yayınlanan program Nicola Porro’nun sunuculuğunda.

Dördüncü Cumhuriyet’te Nicola I can’ın konuğu Meloni: “Kabul edilebilir bir çoğunluğun başındayım”

Fratelli d’Italia’nın lideri konuk oldu Nicholas Porro ile Dördüncü Cumhuriyet 5 Haziran Pazartesi akşamı. Kendine sadık kalmanın seçim desteğini kaybetme riskini alıp almayacağı sorulduğunda Meloni, “Umarım bir avantajım olur, zaman. Katı bir çoğunluğun başıyım, kendime beş yıllık bir ufuk veriyorum. Bu da hemen rızaya bakarak yönetmiyorum, gücüm yetiyor demek oluyor. Yeterince şanslı olduğunuzda, belki hemen fikir birliğini sıkıştıran seçimler yapabilirsiniz, ancak uzun vadede hak ettikleri şekilde okunacaktır”.

Kondüktör daha sonra başbakana Palazzo Chigi’de geçirdiği aylarda “küçük şeytanlarla bir anlaşma” yapıp yapmadığını sordu. “Ne demek istediğine bağlı,” diye hemen yanıtladı Meloni. “Kendime ayrıcalık tanımak için kendimi veya ulusu satmam gerekirse, bunu yapmaya istekli değilim. Tabii o zaman her gün karşılaştığınız sorunlara uygulanabilir çözümler aramalısınız, bazı şeyler vardır ki bir şekilde gider diye düşünürsünüz ama dosyayı incelerken işlerin farklı gittiğini anlarsınız. Ama yine de dün olduğu gibi bugün de kendimi sandığım kişiden farklı olmaktansa eve gitmeyi tercih ediyorum” dedi.

“Yapılan işlerde bir sağlamlık, inandırıcılık ve ciddiyet var ki bu da ekonomiye enerji kazandırıyor. Seçim kampanyasında Meloni ile çekirgelerin geleceği, borsanın çökeceği söylendi. Borsa çok iyi gidiyor, spread önceki hükümete göre daha düşük, hedge fonlar İtalyan kamu borcuna karşı oynamayı bıraktı, Btp değeri son derece iyi performans gösterdi” dedi. Dördüncü Cumhuriyet. “Borç sorunu olduğunu çok iyi biliyorum ve ihtiyatlı ve ciddi bir politika izliyoruz, tahminlerimizde temkinli ve temkinliyiz ama anlatılan hikayeden ışık yılı uzakta bir sağlamlık var ve bu bir Sol İtalyan için bir sorun ve aynı zamanda uluslararası düzeyde bir sorun çünkü İtalyan hükümeti etrafında dönen uluslararası tartışma gücümüzün sonucu değil, zayıflığımızın sonucu. o: İstihdam edilen kişi sayısındaki artışın yüzde 70’ini sabit istihdam edilenler veriyor” diye ekledi.

“Otoriter sürüklenme mi? soldan suçlamalar

Başbakan ayrıca şunların altını çizdi: “Kadın istihdamı konusunda canımı sıkan bir gerçek daha var: Her şeyden önce kadınlar için istikrarlı sözleşmeler sayesinde boşluğu dolduruyoruz, bu tarihsel olarak Avrupa ortalamasına göre sorunumuz oldu. . Bu olağanüstü bir rakam.”

Muhalefet tarafından sık sık kınanan Hükümetin “otoriter sürüklenmesine” yönelik eleştirilere yanıt veren Meloni, şunları söyledi: “Solun büyük zorluk içinde olduğunu anlıyorum… parçası oldukları Draghi hükümeti (çünkü Sayıştay’da önceki hükümetin yaptıklarından farklı bir şey yapmadığımızı sessizce belirtiyorum): o zaman sorun otoriter sürüklenme veya sağdan gelen birinin ve Sayıştay yapması gereken tüm kontrolleri yapmaya devam ediyor, altı aylık raporunu TBMM’ye hazırlıyor ve sonuncusu eleştirilerle doluydu ve ben bilmiyorum. Ağzı tıkandı sanıyorum, raporunu hazırlamaya devam ediyor ve biz değiliz ki hiçbir şeyi değiştirmedik…”.

Solun temasında kalan başbakan daha sonra şunları ekledi: “Sol, her şeyde otoriter olduğunuzu söylemeye devam ediyor, Fazio Rai’den ayrılıp ona daha fazla maaş verdikleri başka bir yerde çalışmaya karar verirse, size otoriter olduğunuzu söylüyorlar. 2 Haziran geçit töreninde askerler kürsüyü selamlamak için her zaman yaptıkları gibi el kaldırırsa otoritersiniz diyorlar, şikayet etseniz de otoritersiniz diyorlar çünkü bir bakanın kitap sunmasını engelleyenler var. Roccella olayıyla ilgili beni en çok şaşırtan şey, sadece otoriter sürüklenmeden bahsetmek gerekirse, Elly Schlein’ın ve Roccella’nın yaşananlardan şikayet edenlere muhalefetle sorunumuz olduğunu söylemesi. İkinci İtalyan partisi muhalefeti sansürden ayırmıyor, o zaman evet bu ülkede otoriter bir sürüklenme sorunumuz var”.

“Bence solun sorunu, argüman eksikliği ve argüman eksikliği, çünkü biz yöneterek, temsil edilemeyen, otoriter, yönetme yeteneğinden yoksun bir sağın hikayesini ortadan kaldırıyoruz ve İtalya’da gösteriler yapıyoruz. ve sınırların ötesinde, güvenilir, güvenilir, yönetmeye muktedir, mükemmel bir şekilde sunulabilen ve diğerlerinin elde edemediği sonuçları elde eden bir hak vardır ve olabilir. Çünkü İtalya’nın rekor sayıda istihdamla Avrupa’da en çok büyüyen ülke olduğunu ve solun sol olmayı bıraktığını belirtiyorum” dedi. Dördüncü Cumhuriyet.

Sonraki geziler ve Ukrayna’daki savaş: Dördüncü Cumhuriyet’te konuk olarak Meloni’nin sözleri

Yaklaşan kurumsal ve hükümet taahhütleriyle ilgili olarak, başbakan şunları söyledi: “Yarın Tunus’ta olacağım. Tunus, başı belada olan bir ülke. Göçmen düzeyinde ve küresel olarak, kendimizi nesnel olarak şimdiye kadarki en kötü durumda bulduk. Tunus çok hassas bir durumda, finansal bir temerrüde düşme riski taşıyor. Ve eğer Tunus hükümeti düşerse endişe verici bir senaryo yaşayabiliriz. Üzerinde çalıştığımız bir senaryo. Uluslararası yapılan bir iştir, kimsenin aklına gelmez. Neden dünyayı dolaşıyorum? Ne ben yapacağım? İtalyan ulusal çıkarlarını savunacağım. Küreselleşmiş bir dünyada, çok taraflı bir sistemde dünyanın geri kalanında olup bitenlerle bağlantılı olmadığımıza inanmak saflıktır. Bugün uluslararası sahnede bir kez daha başrolde olan bir İtalya var. Bu yapabileceğiniz en değerli şey.”

Bunun yerine reformlar konusuna odaklanan Başbakan şunları itiraf etti: “Umarım bu ülkeyi başka bir dönem ufku olan hükümetlere bırakabilirim, çünkü doğru kararlar almanın tek ciddi yolu budur. İtalya’nın bugün sahip olduğu sorunların çoğu, bir, bir buçuk yıllık ufku olan hükümetlerin sonucudur, bu nedenle, ulus için en iyi şeyler olmasalar bile, fikir birliği açısından hemen geri dönen kararlar aldılar. ”.

Son olarak Meloni, İtalyan hükümetinin Ukrayna’daki savaşla ilgili tutumu hakkında yorum yaptı. “Sahip olduğumuz araçlarla yardım etmek, barışı inşa etmenin en ciddi yoludur, çünkü her çatışmada, zaten kazanmışsanız, masaya oturmanıza gerek yoktur. Bir çıkmaz varsa ve güçler dengesi varsa bunu yapması gerekiyor” dedi. “Bence barış için çalışmaya devam etmeliyiz ve bunun Parlamentodaki çalışmalarımızın önemli bir parçası olduğunu garanti ederim, ancak barış kelimesinin işgalle karıştırılmaması şartıyla. Önemsiz bir şekilde, Ukrayna’nın işgaline izin verirsek, yarın aynı sorunu evimizin yakınında yaşarız” dedi.