Doyamayacağınız Pizza Çöreği (Damak Çatlatan Lezzet) 40 Tane Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
Doyamayacağınız Pizza Çöreği (Damak Çatlatan Lezzet) 40 Tane Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için:
- Yarım paket yas maya (Eritmek için yarım çay bardağı ılık su)
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı tozşeker
- 1 silme çay kaşığı toz karabiber (Arzuya bakılırsa)
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Alabildiği kadar ılık su
- 1 kuru soğan (Rondodan geçirilecek, püre haline getirilecek)
- 1 diş sarımsak (Soğanla rondodan geçirilecek yahut ezilecek, küçük / orta boy)
- 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 2 çay kaşığı kuru kekik (Arzuya nazaran)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı toz karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- Gereğince kaynar su yaklaşık yarım su bardağından biraz fazla (Sosu açmak için)
- 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 tavuk göğsü (Küçük küçük doğranacak ve istediğiniz baharatlarla az yağda tavada kavrulacak)
- Yahut dana kıyma eti (Aynı formülle tavada kavrulacak)
- Yahut sucuk/sosis (Küçük küçük doğranacak)
Doyamayacağınız Pizza Çöreği (Damak Çatlatan Lezzet) 40 Tane Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamuru için yaşmayayı uygun bir kaba koyun ve üzerine yaklaşık yarım çay bardağı ılık suyu dokun. Elinizle mayayı eritin.
- Akabinde (Su hariç) başka gereçleri katın ve elinizle karıştırın. Alabildiği kadar ılık şu katip hamurumuzu biraz yoğurun. Ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur olmalı.
- Kabin üzerini örtün ve yaklaşık 20 dakika dinlenmesine müsaade verin, yahut sosu ve iç harcını hazırlayana kadar dinlendirin. Bu ortada sosumuza geçelim.
- Soğanımızı ve sarımsağımızı soyup ve büyük kesimlere doğrayın. Rondoya atıp püre haline gelene kadar çalıştırın. Yahut rendenin en küçük kısmında rendeleyin ve püre haline getirin.
- Artık püre haline gelen soğanımızı ve sarımsağımızı uygun bir kaseye koyun ve şu hariç bütün materyalleri katip karıştırın.
- Kaynar suyumuzu azar azar sosa katalım ve karıştıralım, istediğimiz kıvama gelinceye dek. Sulu kıvam olmasın. Ortayı bulalım. Dilerseniz bu kademede etli harcımızıda hazırlayabiliriz. Ben hem sade hemde etli pizza çöreği yaptım.
- Artık dinlendirdiğimiz hamurumuzu iki eşit modüle bölelim ve beze haline getirdikten daha sonra evvel birini yavaşça unlanmış tezgaha alalım. Bir merdaneyle yahut oklavayla açalım. Yufka kadar ince açmayalım hamuru, lakin kalında olmasın.
- Sosumuzun yarısını üzerine eşit bir biçimde yaydıktan daha sonra kaşarpeynirimizin yarısınıda heryere gelecek biçimde üzerine serpelim. İsterseniz etli harcımızıda bu kademede üzerine serpin (Resimlere bakın)
- Şimdide hamurumuzu rulo halinde saralım ve bir parmak kalınlığında keskin bir bıçakla kesimlere keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim her çöreğimizi ve evvelinde ısıtılmış 190 derece fırına verelim.
- Alt ve üst kızarıncaya kadar pişsinler fırında. Yaklaşık 12-15 dakika. Öteki hamur bezesinede birebirini uygulayalım. Ben bu bezeye etli harcından koydum.
- Fırından aldığınızdan 5 dakika daha sonra servise hazırdır. Afiyetler olsun. ????????yaklaşık 40 pizza çöreği çıkıyor bu ölçüde.