Dumpling'in Tarifi: Asya köftelerini büyütüyor

Ayden

Global Mod
Global Mod
Asya mutfağı
Köfte tarifi: Buhar ocaktan çok lezzetli köfte tadı

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Günün herhangi bir saatinde Çin'de servis edilir: köfte, örneğin kıyılmış et ve karides ile kalbinin içeriğine doldurulabilen küçük köftelerdir.

İçindekiler

Bir Çin restoranının menüsünde, genellikle Dim Sum adı altında listelenir: Bu, buğulanmış veya kızartılmış küçük yemekler için genel bir terimdir. Öte yandan, hamur tatlısı kelimesi sadece bir hamur tatlısı anlamına gelir – ve sadece farklı şekilde doldurulabilir, aynı zamanda şekillendirilebilir. Aşağıdaki tarifte, Jiaozi köftelerinin kıyılmış bir et ve sadece birkaç malzemeyle doldurma ile boğuklaşmasını adım adım açıklıyoruz.

Köfte tarifi için bu malzemelere ihtiyacınız var

: Süpermarkette veya internette belirtilen malzemelerden bazılarını alamazsanız, kesinlikle en yakın Asya dükkanında bulacaksınız.

Böylece köfte doğru hazırlanır

Köfte hem kıyılmış et hem de karideslerle doldurulur

© HHJXX / Getty Images

1. Adım: İlk olarak, taze zencefil ve sarımsak bir harç haline getirin ve her ikisi de ince bir yulaf lapası haline getirin – kalabalık kişisel tada göre değişebilir. Eğer yapmazsan harç Evde, malzemeleri mutfak bıçağı ile ince küpler halinde kesebilirsiniz.

2. Adım: Şimdi kıyılmış eti zencefil ve sarımsak ile karıştırın, daha sonra kütle balık sosu, biber macunu, biber reçeli, soya sosu, tuz ve karabiber terbiyeli. Burada da malzemelerin miktarlarını zevkinize uyarlayabilirsiniz. Ne kadar çok kullanırsanız, dolgu sonunda baharatlı olur.

3. Adım: Karidesleri baş, kuyruk, tank ve bağırsaktan çıkarın – ikincisi, soyulmuş karideslerin tepesine bir kürdan ile yavaşlayarak ve ince bağırsağı yavaşça çıkararak çıkarılabilir. Sonra karides çok ince doğranır ve biraz tuz ve kireç tabakası ince şeritler halinde kesilir.

4. Adım: Şimdi yumurtayı bir çatalla küçük bir kapta çırpın ve bir tarafta bireysel Wan-tan yapraklarını fırçalayın. Sonra biraz kıyılmış et karışımını hamurun ortasına ekleyin ve ayrıca yanında karides kütlesi katmanlayın. Alternatif olarak, balık ve eti yapraklara ayrı ayrı dağıtabilirsiniz.

Adım 5: Tüm kütle köftelere dağıtıldığında, elinizdeki bir tabaka alın ve hamurun birbirine bastırılması, böylece hamurun tamamen yukarı doğru kapalı olması veya katmanların görünür olması için bir açıklık bırakın. Son olarak, torbalar yay soğanlarından ince şeritlerle çevrilidir.

Hamurlu hamur dolguya bastırılır

Her şeyi doğru yaptıysanız, köfteleriniz sonunda sona erecek

© Chengyuzheng / Getty Images

Steam Pişirme: Köfte birkaç dakika içinde bu şekilde servis edilecektir

Buharda, köfte asla su ile temas etmemesi önemlidir, ancak sadece su buharında pişirilir. Bu nedenle, normal bir tencere hazırlık için çok uygun değildir – Özel Kullanım Buharlama için.

Çin'de olduğu gibi klasik bir buharlı ocak kullanmak istiyorsanız, bu geleneksel öneririz. Bambu. Küçük buhar sepetleri sönümleme ve servis için kullanılabilir. Yaklaşık on ila 15 dakika boyunca 100 derece yumuşak hazırlık nedeniyle, köfte özellikle lezzet yoğundur.

Uç: Bitmiş köfte, pişirildikten hemen sonra havada kurudukları için tüketilmelidir.

Size iyi bir iştah diliyoruz!

Çapalar yemek pişirdikten sonra böyle görünüyor

Köfte şekillendirdiyseniz, dolguyu daha iyi görebilirsiniz

© J88Design / Getty Images

DIY: Hamurları kendiniz bu şekilde yapabilirsiniz

Hırsını tuttunuz ve sadece dolguyu yapmakla kalmayıp aynı zamanda köfte de kendiniz yapmak istiyorsanız, size başka bir rehber vereceğiz. Hamuru çantalar için hazırlamak için, ilk adımda sadece aşağıdakilere ihtiyacınız var Üç malzeme:

• 250 gram un
  • 125 mililitre sıcak su
  • Yarım çay kaşığı tuz
Bu miktarla hakkında olmalısın 40 köfte Gel – Köftelerin boyutuna bağlı olarak, sayı elbette biraz değişebilir.

Şimdi aşağıdaki gibi ilerleyin:

1. Adım:
Unu tuzla bir araya getirin Karıştırma kasesi Ve her ikisini de sıcak su ile karıştırın.

2. Adım: Karışımı pürüzsüz bir hamur yaratılana kadar ellerinizle yoğurun – tercihen en az on dakika boyunca unlanmış bir çalışma yüzeyinde.

3. Adım: Hamuru dört parçaya bölün ve 30 dakika boyunca dinlenmenizi (nemli bir mutfak havluyla kaplı) küçük hamur topları oluşturun.

4. Adım: Sonra hamuru sadece bir buçuk milimetre kalınlığında olacak şekilde açın. Şimdi köfte biriyle sokar yuvarlak kesikler dışında.

Adım 5: Her bir katman arasında küçük bir un olması için köfteleri üst üste istifleyin – aksi takdirde köfte hızla birbirine yapışır.

Adım 6: Tam hamuru torbalara işlediyseniz, ya doğrudan doldurmak için gider veya hamurları dondurmanız gerekir, çünkü hamur uzun sürmez.

Ve sonunda başka bir ipucu: Gerçek bir hamur tatlısı olmak istiyorsanız, ön hamuru her cep için küçük bir top şekillendirilecek şekilde bölmelisiniz ve daha sonra ortalama her hamur tabakasında biraz daha kalın olacak şekilde kullanılır. Bu, köfte doldurmayı kolaylaştırmalıdır. Ancak, bu yöntem çok daha karmaşıktır ve bu nedenle herkes için değildir.

Köfte tarifleri için pratik aksesuarlar

Yukarıda belirtilen bambu damper veya buhar ocaklarına ek olarak, köfte hazırlamanız gereken (bunların buğulanması gerektiğinden), hazırlamanızı kolaylaştıran çeşitli başka yardımlar da vardır. Özellikle hamuru kendiniz hazırladığınızda – burada Paslanmaz çelik hamur silindiri veya Odun Oldukça yararlı olun. Klasik oklava piminin aksine, bu özellikle ince hamur yaymak için daha uygundur.

Köftelerinize özellikle tek tip ve zarif bir tasarım vermek istiyorsanız, klasik bir tasarıma da sahip olabilirsiniz. Ravioliform seti kullanmak. Plastik çerez kesiciler başlangıçta İtalyan köftelerinin doldurulması için tasarlanmıştır, ancak üç farklı boyutta köfte üretimi için uygundur. Ve işte böyle çalışır: köfteleri delip kalıp içine koyarsınız, doldurur ve kesiciyi katlayarak köfte kapatır veya oluşturursunuz.

*Bu makale, çevrimiçi mağazalardaki ürünlere bağlı kuruluş bağlantıları içermektedir. Bir kullanıcı üzerine tıklar ve bir şey satın alırsa, yayıncı üreticiden değil, satıcıdan bir komisyon alır. Tabii ki, bir ürün satın aldığınız ve ne zaman size bağlıdır.