Edgar Prib Stops: Eski Bundesliga Player kariyerini bitiriyor

Beykozlu

New member
“Vücudum net sinyaller gönderiyor”

Eski Bundesliga oyuncusu kariyeri bitiriyor

05.03.2025 – 15:26Okuma Süresi: 1 dakika.

Edgar Prib: Almanya'da Fürth, Düsseldorf ve Hanover için oynadı uzun zamanlı Bundesliga oyuncusu.

Resmi büyütmek

Edgar Prib: Almanya'da Fürth, Düsseldorf ve Hanover için oynadı uzun zamanlı Bundesliga oyuncusu. (Kaynak: Image / SportFoto Zink / Wolfgang Zink)

Fortuna Düsseldorf, Greuther Fürth ve Hannover 96 için Edgar Prib yüzlerce oyunu tamamladı. Sonunda, dördüncü sınıf oynadı – ve erken durmak zorunda kaldı.

Edgar Prib durur. Orta saha oyuncusu ve şu anki kulübü, ikinci bölüm kulübü SPVGG Greuther Fürth, 35 yaşındaki kariyerinin sona erdiğini duyurdu. PRIB, Cumartesi günü 1. FC Magdeburg'a karşı ev maçında kabul edilecek. En son, “Kleeblatt” ın U23'ü için orta saha oyuncusu bölgesel ligde tahakkuk etti.

Prib, “Sezonu bitirmeyi çok isterdim, ancak vücudum şimdi futbol oynamayı bırakmanın zamanı geldiğine dair net sinyaller gönderiyor. Kariyerime ve her istasyona büyük şükranla bakıyorum.” Dedi.

Prib futbol kariyerine neredeyse 30 yıl önce Fürth'de başladı. Şimdi her şeyin başladığı yerde bitiyor. Aktif kariyerden sonra kulübe korunur ve gençlik performans merkezinde yeni bir görev üstlenir. Gelecekte akademinin spor direktörü olarak çalışacak Prib, “Aktif kariyerinden sonraki zamanı, neredeyse 30 yıl önce benim için her şeyin başladığı Kleeblatt NLZ'de dört gözle bekliyorum” dedi.

Kariyerinde PRIB, en yüksek iki Alman oyun dersinde ve Fürth için DFB Kupası'nda 110 oyun oynadı. 2013 yılında Hannover 96'ya taşındı ve yedi yıl içinde 137 rekabetçi oyun oynadı. Bunu, 2022'de Türkiye İkinci Division Club Manisa FK'ya taşınmadan önce 47 görevli Fortuna Düsseldorf'a bir taahhüt izledi. Eylül 2023'te PRIB Fürth'e döndü ve en son kulübün U23 için oynadı.