Enfes Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Beze ortaları için;
Not EkleTarifi Yazdır
Beze ortaları için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 5 su bardağı un
- 2 bardak su
- 1 tatlı kaşığı
- Maydanoz
- Patates
- Peynir
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle unumuzu yoğurmaya kabına alalım, üzerine 2 bardak su ek ediyorum ve yavaş yavaş yoğuruyorum kıvam alana kadar. Suyu denetimli bir biçimde ekliyorum kıvam alan hamurumuzu 10 dakika dinlendiriyoruz.
- O ortada biz de iç harcını hazırlayalım maydanozları ufak ufak doğruyoruz, bir patates güzelce rendeliyoruz, son olarak peynirimizi de sallayarak materyallerimizi karıştırıyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu alarak 6 eşit bezeye ayırıyoruz daha sonra elimizle açıyoruz siz merdanede kullanabilirsiniz. Ortalarına sıvı yağ sürerek bezeleri üst üste bırakıyoruz ve daha sonra 5 dakika dinlendiriyoruz.
- Dinlenen bezelerimizi elimizle açıyoruz açabildiğiniz kadar açın ve daha sonra iç harcımızı koyuyoruz, öncesinden yağladığımız fırın tepsisine yuvarlak bir biçimde koyuyoruz ve bittikten daha sonra üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.
- Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz benim fırınım geç bitirdiği için siz denetimli bir biçimde pişirin ve pişen börek servisi ediyoruz deneyenlere Şimdiden afiyet olsun????????