Eurovision Şarkı Yarışması: Yarı Finallerde Teknoloji Arızası

semaver

New member
Ana Patzt

ESC Başlangısında Olay: Şarkıcı özür diliyor

14 Mayıs 2025 – 02:01Okuma Süresi: 2 dakika.

Bir dansçı İsviçre'deki ESC'de çok fazla yerel renk içeren bir kostüm giyiyor.

Resmi büyütmek

Bir dansçı İsviçre'deki ESC'de çok fazla yerel renk içeren bir kostüm giyiyor. (Kaynak: ImaGo/Jessica Gow/TT)

Eurovision Şarkı Yarışması Basel'de ilk yarı finallerle başladı. Ev sahibi için her şey sorunsuz gitmedi.

Sıcak aşama, Basel'deki Eurovision Şarkı Yarışması'nda ilk yarı final ile başladı. Salı akşamı, 15 ülke önümüzdeki Cumartesi finalde on yerlerde savaştı. İsviçre sanatçısı Zoë Më de “Voyage” başlığı ile ortaya çıktı.

Ancak her şeyde, performansları sırasında bir teknoloji dökümü meydana geldi. Şarkının ortasında, resim aniden dondu ve sonra tamamen düştü – tüm yayınlarda. Çünkü tetik sahnede kamera oldu. Alman ESC yorumcusu Thorsten Schorn, “Sahnelemelerin bir kısmı pantolonuna gitti.” Dedi. İsviçre, eylemlerinde özel bir uygulama ısrar ederdi. “Kesimsiz sadece bir kamera. Ve ortada çıktı.”

Şarkıcı da konuştu. “Otel odama geri döndüm, sevgi ve mutlulukla doluyum. Ama bu gece kamera tezgahlarına girmek istedim,” Zoë Më Instagram hikayesinde yazdı ve vurguladı: “Tabii ki bu benim performansımın bir parçası değil ve ilk kez oldu. Bu teknik bir sorundu ve kesin olarak sahneye çıkana kadar bir çözüm olacağından eminim.”

İsviçre geçen yıl Nemo'nun zaferi nedeniyle ev sahibi olarak görev yaptığından, ülke finalde yer alıyor ve kalifiye olmak zorunda değildi. Diğer 15 eylemden İsveç, Norveç, Arnavutluk, İzlanda, Polonya, San Marino, Portekiz, Estonya, Ukrayna ve Hollanda devam etti.

Buna karşılık, Slovenya, Belçika, Azerbaycan, Hırvatistan ve Kıbrıs ilk yarı finalde elendi. Almanya ikilisi Abor ve Tynna hala geri dönebilir. Kardeşler Perşembe günü ikinci yarı finalde ortaya çıkıyor, ancak beş büyük katılımcı ülkeden birinin temsilcisi olarak finalde bir yer var.