Futbol yıldızı Megan Rapinoe emekliliğini açıkladı

Beykozlu

New member

Megan Rapinoe, kadın futbolunun belki de en tanınan yüzüdür. Ama yakında 38 yaşındaki büyük sahneyi terk edecek.

Megan Rapinoe kariyerinin sonunu açıkladı. ABD milli oyuncusu Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, son Dünya Kupası ve profesyonel futboldaki son sezonuyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Rapinoe ve ABD milli takımı, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki Dünya Kupası öncesinde Pazar günü Galler ile karşı karşıya geliyor.

“Bu benim son sezonum olacak. (…) İnşallah hedeflediklerimizi başarabiliriz. Sadece teşekkür etmek istiyorum. Herkese, medyaya, ABD Futbol Federasyonu’na, tüm takım arkadaşlarıma ve Ben bu sporun beni bu kadar ileri götüreceğini hiç düşünmemiştim” dedi.

Yılı sabırsızlıkla bekliyorsunuz. “Son olacağını bilmek garipleşiyor. (…) Sadece her anın tadını çıkarmak ve bunu tüm takım arkadaşlarım ve hayranlarımla paylaşmak istiyorum.” Özellikle basketbol oyuncusu Sue Bird’ün kariyerinin sonundan ilham aldı. Ayrıca bir tür veda turu ile kariyerine benzer bir son vermeyi diliyor.

ABD için yaklaşık 200 kapak

Ancak 38 yaşındaki oyuncunun en büyük arzusu Dünya Kupası’nı kazanmak. İngiltere ile birlikte ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki şampiyonluklar için en büyük favoriler arasında yer alıyor. 2015 ve 2019’da zaten şampiyonluğu kazandılar, 2011’de ise sadece ikinci oldular.

Milli takım kariyerinde 63 gol atan forvet oyuncusu, çıktığı 199 maçta 73 gol daha hazırladı. Rapinoe, futbol tarihinin en iyi oyuncularından biridir ve özellikle ABD’de güçlü fikirleri ve saha dışındaki sosyal bağlılığıyla tanınır.