Glutensiz Yaş Pasta

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Glutensiz Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller

• 4 Türk kahve fincanı glutensiz un
  • 4 Türk kahve fincan şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 Türk kahvesi fincanı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket glutensiz kremşanti
  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım paket çikolata sosu
  • Dilediğiniz meyveler
Glutensiz Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Şeker ve yumurtaları bir kapta 6 dakika boyunca çırpalım. Daha çırptığımız şeker ve yumurtanın içerisine kabartma tozu vanilya su ve glutensiz unu eleyelim. Dikdörtgen borcamımızın içerisini yağladıktan daha sonra kek harcımızı dökelim.
  2. sonrasındasında 180 derecede 35 dakika pişirilir ve orta ara denetim edelim. Bir kapta glutensiz kremşanti ve sütü çırpalım (Biraz sıvı olursa dolapta dinlendirebilirsiniz)
  3. Çikolata sosumuzu tencereye dökelim 1 çay bardağı sütümüzüde içine ek edelim ve kaynatmaya başlayalım. Piştikten daha sonra soğumaya bırakalım lakin orta ara kabuk tutmaması için karıştırmayı ihmal etmeyelim.
  4. Pişen kekimizi fırından çıkartalım ve tam ortadan ikiye bölelim ve gerisinden minik minik sütle ıslatalım.
  5. Soğuyan kekimize kremşantimizi sürelim ve istediğiniz meyve ve çikolataları koyalım (Ben sütlü çikolata ve muz kullandım)
  6. Başka kekide üstüne koyalım ve kremşantimizi dökelim ve üzerine dilemiş olduğunuz meyve çikolatalarla süsleme yapalım. çabucak sonrasında çikolata sosunu da pastamızın üzerine dökelim. Afiyet bal şeker olsun.
Glutensiz Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı