Glutensiz Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 Türk kahve fincanı glutensiz un
- 4 Türk kahve fincan şeker
- 4 adet yumurta
- 1 Türk kahvesi fincanı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 paket glutensiz kremşanti
- 1.5 su bardağı süt
- Yarım paket çikolata sosu
- Dilediğiniz meyveler
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker ve yumurtaları bir kapta 6 dakika boyunca çırpalım. Daha çırptığımız şeker ve yumurtanın içerisine kabartma tozu vanilya su ve glutensiz unu eleyelim. Dikdörtgen borcamımızın içerisini yağladıktan daha sonra kek harcımızı dökelim.
- sonrasındasında 180 derecede 35 dakika pişirilir ve orta ara denetim edelim. Bir kapta glutensiz kremşanti ve sütü çırpalım (Biraz sıvı olursa dolapta dinlendirebilirsiniz)
- Çikolata sosumuzu tencereye dökelim 1 çay bardağı sütümüzüde içine ek edelim ve kaynatmaya başlayalım. Piştikten daha sonra soğumaya bırakalım lakin orta ara kabuk tutmaması için karıştırmayı ihmal etmeyelim.
- Pişen kekimizi fırından çıkartalım ve tam ortadan ikiye bölelim ve gerisinden minik minik sütle ıslatalım.
- Soğuyan kekimize kremşantimizi sürelim ve istediğiniz meyve ve çikolataları koyalım (Ben sütlü çikolata ve muz kullandım)
- Başka kekide üstüne koyalım ve kremşantimizi dökelim ve üzerine dilemiş olduğunuz meyve çikolatalarla süsleme yapalım. çabucak sonrasında çikolata sosunu da pastamızın üzerine dökelim. Afiyet bal şeker olsun.