Göçmen çocukların eğitim hakkı

Abel

New member
Papa Francis, zor durumdaki çocukların eğitiminin garanti altına alınması için çağrıda bulundu

İle ilgili 
Notizie.it editör ekibi 
Yayınlandığı tarih 2 Ocak 2025, 16.15

Küresel bir eğitim krizi

Bugün dünya bir durumla karşı karşıyadır. eğitim krizi benzeri görülmemiş. Tahminen 250 milyon erkek ve kız çocuğu çatışma, zorunlu göç ve yoksulluk nedeniyle eğitime erişemiyor. Bu durum yakın zamanda Papa Francis tarafından bir video mesajında vurgulanmış ve eğitimin evrensel bir hak olarak temel öneminin altı çizilmiştir.

Herkes için eğitim hakkı

Papa, mesajında ”Göçmenlik durumları ne olursa olsun tüm çocukların ve gençlerin okula gitme hakkına sahip olduğunu” belirtti. Bu hak yalnızca okullara fiziksel erişim meselesi değildir, aynı zamanda güvenli ve kapsayıcı bir eğitim ortamı sağlama ihtiyacını da ifade eder. Eğitim birini temsil eder umut çoğu zaman, özellikle de sıklıkla ayrımcılık ve sömürüyle karşı karşıya kalan göçmenler ve mülteciler için.

Bir entegrasyon aracı olarak eğitim

Papa, eğitimin göçmenlerin kendilerini kabul eden topluluklara entegrasyonunda nasıl bir köprü görevi görebileceğini vurguladı. “Eğitim daha iyi bir geleceğin kapılarını açar” diyerek, göçmen ve mültecilerin geri dönmeye karar vermeleri halinde hem yeni ülkelerinde hem de geldikleri ülkelerde topluma önemli katkılar sağlayabileceklerinin altını çizdi. Bu umut mesajı, sosyal ve kültürel gerilimlerin yüksek olduğu bir dönemde hayati önem taşıyor.

Uluslararası topluma çağrı

Papa mesajını, bizi göçmen ve mültecilerin eğitim haklarına her zaman saygı gösterilmesi için dua etmeye davet ederek tamamladı. Uluslararası toplumun dikkatini eylem ihtiyacına çekerek, “Daha insani bir dünya inşa etmek için eğitim gereklidir” dedi. Kökenlerine bakılmaksızın her çocuğun kaliteli eğitime erişebilmesini sağlamak için hükümetlerin ve uluslararası kuruluşların birlikte çalışması hayati önem taşıyor.