Google, Chrome tarayıcısındaki güvenlik açığını bir kez daha kapattı. Risk seviyesinin “yüksek” olduğu söyleniyor.
Son Chrome güncellemesinden neredeyse bir hafta sonra Google, tarayıcısı için başka bir güncelleme dosyası yayınladı. Sebebi: Şirketin ciddi bir güvenlik açığını daha kapatmak zorunda kalmasıydı.
Google, “CVE-2023-5346” güvenlik açığını “yüksek” olarak derecelendiriyor. “Tip Karışıklığı” tipindedir, yani programdaki parçalar birbirine uymaz. Daha fazla bilgi yok.
Yayınlanan güncelleme, Chrome sürümlerini Mac ve Linux işletim sistemlerinde 117.0.5938.149 sürümüne, Windows’ta ise 117.0.5938.149/.150 sürümüne getiriyor.
Chrome’u güncelleyin – işte nasıl yapılacağı
Çoğu durumda, kullanıcılar tarayıcıyı kapatıp yeniden açtığında Chrome kendini otomatik olarak günceller. Güncellemeler manuel olarak da gerçekleştirilebilir.
İnternet tarayıcınızın güncel sürümlerini henüz kullanmıyorsanız acilen yeni sürümü yüklemelisiniz.
Burada, geçerli sürüm numarasını nerede görebileceğinizi ve tarayıcının manuel güncellemesini nasıl başlatacağınızı adım adım açıklıyoruz.
Chrome’da on güvenlik açığı kapatıldı
Daha geçen hafta Google, Chrome için on güvenlik açığını kapatan bir güncelleme sundu; bunlardan üçü Google’ın aynı zamanda “yüksek” olarak sınıflandırdığı bir güvenlik açığıydı.
Google, zaten bir güvenlik açığına saldırı yapıldığını söyledi. “CVE-2023-5217’ye yönelik bir istismarın dolaşımda olduğunun farkında olduklarını” söylüyorlar.
Açıklardan yararlanma, bilgisayar korsanlarının, örneğin kullanıcıların özel verilerini elde etmek için güvenlik açıklarından uygulamalara sızmasına olanak tanıyan küçük bir programdır.