Guido Burgstaller: Eski Schalker hareketli geri dönüşü kutluyor

Beykozlu

New member
Kafatası molasından sonra

Eski Schalker hareketli geri dönüşü kutluyor

11 Nisan 2025 – 01:27 güncellendiOkuma Süresi: 2 dakika.

Rapid Viyana Guido Burgstaller, Djurgardens yerine geçti.

Resmi büyütmek

Rapid Viyana Guido Burgstaller, Djurgardens yerine geçti. (Kaynak: ImaGo/Axel Narving/TT)

Dört ay önce, Guido Burgstaller acımasızca indirildi ve kırık bir kafatası geçirdi. Şimdi profesyonel sahaya geri döndü.

Eski Bundesliga profesyonel Guido Burgstaller'ın bir saldırıda ciddi şekilde yaralanmasından neredeyse dört ay sonra, forvet Rapid Viyana ekibi ile şaşırtıcı bir geri dönüş kutladı. Konferans liginin Djurgardens'a karşı çeyrek final ilk ayağında, Avusturyalı 85. dakikada değiştirildi. Rapid maçı 0-1 kazandı.

“Tabii ki güzeldi,” dedi Burgstaller “Kronen” gazetesinin oyunundan sonra. “O kadar çok fark etmedim. Her taraftan tebrikler aldım, bu yüzden hepsini fark etmedim.”

Burgstaller, Volksgarten Volksgarten Diskotheque'de bir takım akşamından sonra 14 Aralık sabahları bir adam tarafından saldırıya uğradı. Önceden sözlü bir argüman olmuştu. Fail başlangıçta Burgstaller'ı itti ve sonra yumruğuyla yere vurdu, düşüş bir kafatası tabanı molasıyla sonuçlandı.

Sadece birkaç gün önce, fail ciddi saldırı için 16 ay denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. 23 yaşındaki sanık, Viyana Bölge Mahkemesi'nde ciddi saldırıdan suçluydu. Akıl yürütmesinde, yargıç bir “aptallık nabzından” bahsetti. Savcının bakış açısından, saldırgan futbolcuyu ciddi şekilde yaralamak istemedi. Karar henüz kesin değil.

Üç hafta önce, 35 yaşındaki tam ekip eğitimi ile tekrar başladı: “Günden güne arttık, olumsuz tepkiler yoktu. Her şey doktorlarla koordine ediliyor. Hazırım.” Burgstaller, başını korumak için Djurgardens'a karşı oyunda Djurgardens'a karşı özel bir kafa bandı giydi. Ve antrenörü Robert Klaus oyundan önce söylemişti: “Serbest bırakıldı, oynayabilir. Benimle turist almıyorum”.

1. FC Nürnberg, Schalke 04 ve FC St. Pauli için Almanya'da oynayan Burgstaller, geçen yaz sezonun sonunda kariyerini sona erdirmek istediğini duyurdu. Ondan önce, Avusturyalı tekrar sahaya dönmek istedi – şimdi zamanı gelmişti.

“Tabii ki içeri girdiğim için çok mutluydum,” dedi “Taç” ı hızlı profesyonel. “Ama çok zor bir rakibe karşı kazandığımız çok daha önemli olan şey. Gerçekten iyi bir takıma karşı bir aşınma oldu. Bir galibiyetle Viyana'ya geri döneceğimiz için çok mutluyuz.”