Hazır Yufkadan Çok Pratik Az Gereçli Bereketli Sigara Böreği

Bakec

New member
Hazır Yufkadan Çok Pratik Az Gereçli Bereketli Sigara Böreği Tanımı İçin Materyaller

• 5 yufka vardı konutta ben o yüzden 5 yufka kullandım siz istediğiniz kadar yufkadan yapabilirsiniz
  • 1 adet kapya biber
  • Bir ölçü kaşar peynir rendesi bir ölçü lor peynir bir ölçü beyaz peynir meskende olan peynirlerden azar azar diyebilirim tüm peynir çeşitlerinden az ölçüde harcın içine koyabilirsiniz
  • 1 çay kaşığı ucuyla nane
  • 1 çay kaşığı kadar kekik
  • Çok az bir çimdik tuz
  • Bir çimdik pulbiber
Hazır Yufkadan Çok Pratik Az Materyalli Bereketli Sigara Böreği Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Yufka yahut yufkalar üst üste temalır.
  2. Yukardan aşağıya, soldan sağa olacak biçimde sekiz sefer kesilin, olağan sigara böreğinden birtık daha küçük olacak yufkanın dilimi.
  3. Yufkalar kesildikten daha sonra iç harcı hazırlayıp güzelce karıştırıp bir tatlı kaşığıyla hayli az ölçüde koyup kaşıkla sürüyoruz.
  4. Yufkalar kesildikten daha sonra içerde düzgünce karıştırıp bir tatlı kaşığıyla epeyce az ölçüde koyup kaşıkla sürüyoruz.Dikkat ederseniz sürüyoruz dedim, epeyce az ölçüde koyacağız zira ????bu böreği fırında değil yağda kızartacağız kenarlarından patlasın istemeyiz.
  5. Yufkaların hepsi bitene kadar ya da iç harcımız bitene kadar bu süreç bu türlü devam eder bir ölçü suyu da yanınızda bulundurursanız börekleri sardıkça ucunu suya batırıp kapatırsanız şayet yufka açılmaz tekrar.
  6. Yufkaların hepsi bitene kadar ya da iç harcımız bitene kadar bu süreç bu türlü devam eder bir ölçü suyu da yanınızda bulundurursanız börekleri sardıkça ucunu suya batırıp kapatırsanız şayet yufka açılmaz yine.
  7. Kızartma tenceremizi ya da tavamızı artık ne kullanıyorsanız ocağa alıyoruz kızartma yağını ekliyoruz börekleri çevire çevire kızartmaya başlıyoruz.
  8. Kızartma tenceremizi ya da tavamızı artık ne kullanıyorsanız ocağa alıyoruz kızartma yağını ekliyoruz börekleri çevire çevire kızartmaya başlıyoruz.
Artık evvela şunu da belirteyim ben buzluğa koymak için bu börekleri sardım epeyce fazla çıkıyor. Haydi şunları da pişireyim diyerek bununla birlikte sizlere de gösterebilmek ismine pişirdim. bu türlü bir saklama kabına koyarak derin dondurucunuzda koruma edebilirsiniz acil bir durumda ya da ani gelen bir konuk de kızartıp ikram edebilirsiniz tadı hakikaten epey olağanüstü oldu.