Hesabınız 120 gün sonra neden silinebilir?

Bilgin

Global Mod
Global Mod

WhatsApp’ın kullanıcı hesaplarını sormadan silebileceğini biliyor muydunuz? Messenger’ı uzun süre kullanmayan herkes etkilenebilir.

WhatsApp 120 gün boyunca kullanılmayan hesapları siliyor. Messenger operatörü bunu web sitesinde duyuruyor. Sürecin bir nedeni: WhatsApp, veri koruma nedenleriyle kullanıcılarının kullanılmayan verilerini gerekenden daha uzun süre tutmak istemiyor.

WhatsApp’ta 120 gün kuralı kimleri etkiliyor? Messenger’ı nadiren kullanan kullanıcıların dikkatli olması gerekiyor. Dört ay uzun bir süre. Ancak uygulamaya yalnızca ara sıra erişen kullanıcıların yine de ara sıra WhatsApp’ı açması gerekir.

Bu en iyi akıllı telefon internete bağlıyken yapılır. Çünkü: Messenger’ın geliştiricileri web sitelerine şöyle yazıyor: “Bir kullanıcının cihazında WhatsApp varsa ancak internet bağlantısı yoksa, hesap etkin değil olarak kabul edilir.”

Silme işleminden sonra verilerime ne olur?

Endişelenmeyin: WhatsApp cep telefonuna kayıtlı olduğu sürece yerel olarak kaydedilen veriler de saklanacaktır. Yalnızca kullanıcı programı cihazından sildiğinde sohbetler, resimler ve gönderilen veya alınan bağlantılar gibi depolanan içerikler kaybolur.

Hesap silindikten sonra kullanıcı aynı cihaz üzerinden tekrar WhatsApp’a kaydolarak içeriklerine erişebilir.

Bu aynı zamanda örneğin sözleşmenizi değiştirirken yeni bir telefon numarasıyla da çalışır. T-online bir yazısında telefon numaranızı nasıl kolayca değiştirebileceğinizi adım adım anlatıyor. iPhone veya Android cihaz kullanmanız önemli değil. Talimatlar her iki işletim sistemi için de eşit şekilde çalışır.