Huawei kendi işletim sistemine sahip ilk cep telefonunu tanıttı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
En iyi akıllı telefonlar

Mate 70: Huawei, kendi işletim sistemine sahip ilk cep telefonunu tanıttı

27 Kasım 2024 – 13:29Okuma süresi: 2 dakika

Huawei Mate 70: Çinli üreticinin yeni akıllı telefonlarının Almanya'ya gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

Resmi büyüt

Huawei Mate 70: Çinli üreticinin yeni akıllı telefonlarının Almanya'ya gelip gelmeyeceği bilinmiyor. (Kaynak: Huawei)

Google ve Apple'a savaş ilanı: Teknoloji grubu Huawei, kendi işletim sistemine sahip yeni bir üst düzey akıllı telefonu gösterdi.

Çinli teknoloji grubu Huawei, kendi işletim sistemine sahip ilk akıllı telefonunu tanıttı. Huawei yöneticisi Richard Yu, şirketin Shenzhen'deki genel merkezinde yeni cihazı tanıtmak için düzenlenen bir etkinlikte, “uzun zamandır beklenen, şimdiye kadarki en güçlü Mate 70″in artık HarmonyOS Next işletim sistemiyle mevcut olduğunu söyledi. Yaptırım uygulanan şirket, Google ve Apple'ın ağır toplarına karşı koymak istiyor.

Mate 70'in başlangıç fiyatı 758 dolardan (yaklaşık 720 euro) oluşuyor. Huawei'ye göre, hepsinin nihai olarak satılacağı kesin olmasa da halihazırda üç milyondan fazla ön sipariş vardı.

Cihazın bir dizi yeni akıllı telefon için başlangıç sinyali olması amaçlanıyor. Mate 70'in yanı sıra Mate 70 Pro, Mate 70 Pro+ ve Mate 70 RS Ultimate Pro da mevcut. Cep telefonları, diğer şeylerin yanı sıra ekran boyutu, pil ömrü ve kamera donanımı açısından farklılık gösteriyor ve bu da farklı fiyatlara yansıyor. Akıllı telefonların Almanya'ya gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

Huawei bir zamanlar Çin'in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri ve pazar lideriydi. Daha sonra şirket, teknoloji ürünleri ve cihazlarının ABD yapımı bileşenleri için küresel tedarik zincirinden kopan yaptırımlara maruz kaldı.

Washington öncelikle olası casusluk konusunda uyardı ancak şirket bunu reddetti. Sonuç olarak Huawei artık yeni akıllı telefonlarını her zamanki gibi Google'ın Android işletim sistemiyle donatamadı.

Son bilgilere göre şirket, üçüncü çeyrekte Çin pazarının yüzde 16'sını kapsayan 10,8 milyon akıllı telefon teslim etti. Huawei artık kendi işletim sistemiyle tekrar zirveye çıkmak istiyor.

Dünya çapında çoğu akıllı telefon Android veya Apple iOS sistemini çalıştırır. Huawei, özellikle gelecekteki ABD Başkanı Donald Trump ve onun Çin'e yönelik korumacı ticaret politikası göz önüne alındığında, bunu değiştirmek ve ABD'deki başlıca rakiplerinden bağımsız olmak istiyor.

Ancak bu girişim risksiz de değil: Şirkete göre HarmonyOS Next, kendisiyle birlikte çalıştırılan akıllı telefonlardaki tüm uygulamaların tamamen yeniden bağlanmasını gerektiriyor. Sistemi daha karmaşık hale getirmek için gelecekte bir dizi güncelleme de yapılacaktır. Çin sisteminin uluslararası alanda geçerli olup olamayacağı şüphelidir.