İdari seçimler ve referandumlar: gerilimler ve stratejiler

Abel

New member
Hükümet seçimler ve referandumlar için tarihler belirledi, ancak tartışmalar eksik değil.

İle ilgili 
Editoryal personel haberleri.it 
Yayınladı 13 Mart 2025, 21:01

Seçimlerin tarihleri ve siyasi tepkiler

İdari seçimler 25 ve 26 Mayıs'ta gerçekleşecek ve beş referandum içerecek bir seçim gününe denk gelecek. Bununla birlikte, oy pusulası turunun 8 ve 9 Haziran tarihleri için planlanıyor, bu da bir Vespaio tartışmasını artırdı. Karar, ilk söylentilere göre, dışında oylamanın oylarını kolaylaştırmak için önlemler de içerecek bir seçim kararnamesini onaylayan Bakanlar Konseyi sırasında verildi.

Referanstarların eleştirileri

Seçimleri bir yaz ayında, okulların kapalı olduğu bir yaz aylarında tutma seçeneği referandumlar tarafından iyi kabul edilmedi. +Avrupa sekreteri Riccardo Magi, hükümeti İtalyanların oylarından korkmakla suçladı ve bu kararın aktif katılımı garanti etmek için en olumsuz olduğunu belirtti. AVS'den Angelo Bonelli, referandumu belediyelerin ilk turundan ayırma seçiminin demokrasiyi sabote etme girişimini temsil ettiğini iddia ederek hayal kırıklığını dile getirdi.

Hükümetin nedenleri

Hükümet, birçok okulun seçim koltuğu olarak hareket ettiği göz önüne alındığında, seçimleri öğretim faaliyetini korumak için gerekli bir önlem olarak oylamaya birleştirme seçimini haklı çıkarmaktadır. Avrupa İşleri Bakanı Tommaso Foti, seçmenlerin katılımının referandumda ele alınan konulara bağlı oldukları tarihe göre daha fazla bağlı olduğunu söyledi. Bununla birlikte, Magi, tarihsel olarak İtalya'daki referandumların, yaz aylarında yapıldıklarında, ailelerin daha fazla hareketliliği ile karakterize edilen bir dönem olan katılımda bir düşüş geçirdiğini hatırlayarak yanıtladı.

Referandum kampanyası için hazırlıklar

Zorluklara rağmen, referandumlar vatandaşlık ve çalışma ile ilgili sorularla ilgili bilgi kampanyasına hazırlanmaktadır. Seksen günden fazla bir süre ile Magi, referandumları çevreleyen medya sessizliğini kırmanın öneminin altını çizdi. RAI CEO'su ile bir toplantı, gerekli bilgi kapsamını tartışmak üzere planlanıyor. Buna ek olarak, bir düzenlemenin uyanıklıkla onaylanmasının, kampanya sırasında televizyonda yeterli alanları garanti etmesi beklenmektedir.

OFF OFF -SITE oyu hakkında haber

Referandum komiteleri için iyi haber, hükümetin oylamasıyla ilgilidir, çünkü hükümet öğrencilerin ve işçilerin oy kullanma haklarını kullanmalarına izin vermek için özel kurallar hazırlayacaktır. Magi, ileriye doğru önemli bir adım göz önüne alındığında bu haberi olumlu bir şekilde memnuniyetle karşıladı. Bununla birlikte, önümüzdeki aylarda, artan siyasi gerginlik atmosferinde durumun nasıl gelişeceği görülüyor.